29 Haziran 2016 19:32

Erdoğan, 'Otorite bizsek biz zaten izni verdik' demişti

Erdoğan 2 yıl önce Mavi Marmara konusunda yaptığı açıklamada 'Eğer otorite Türkiye'de bizsek biz zaten izni verdik. Ama onlara göre İsrail.' demişti.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Mavi Marmara konusunda İHH'ya "Dönemin başbakanından izin mi aldınız" çıkışı tartışma yaratırken, arşivdeki cümleleri kendisini yalanlıyor.

Erdoğan, 16 Temmuz 2014'te İstanbul'da Dostluk Derneği'nin iftarında konuşmuş ve Gülen Cemaati'ni eleştirirken şu sözleri sarf etmişti:

"Pensilvanya'nın bu kuruluşa(İHH) olan kini, bu yardım teşkilatının İsrail'e verdiği rahatsızlıktan dolayıdır. İsrail, Pensilvanya... Pensilvanya'nın İsrail'e karşı bir açıklamasını duydunuz mu? Duyamazsınız. Ne demek istediğimi anlıyorsunuz değil mi? İsrail'in Mavi Marmara'dan dolayı bu yardım teşkilatına kini var. Pensilvanya'nın da aynı sebeple bu kuruluşa kini var. Ne diyordu, 'Otoriteden izin almalılardı'. Otorite kim, güneydeki sevdikleri mi, yoksa biz mi? Eğer otorite Türkiye'de bizsek biz zaten izni verdik. Ama onlara göre İsrail." (HABER MERKEZİ)

{{283750}}
{{283408}}
{{283697}}

ÖNCEKİ HABER

Yandaş yazar, Erdoğan'ı kendi sözleriyle eleştirdi

SONRAKİ HABER

Suriyeli işçileri taşıyan minibüs uçuruma yuvarlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...