29 Haziran 2016 16:39

'Katliamın sorumluları istifa etmeli'

Kocaeli’de DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin çağrısıyla yapılan basın toplantısıyla İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yaşanan katliam kınandı.

Paylaş

Kocaeli’de DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin çağrısıyla yapılan basın toplantısıyla İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yaşanan katliam kınandı.

Kurumlar adına ortak açıklamayı yapan SES Kocaeli Şube Başkanı Mustafa Yıldız, “Her gün yeni bir saldırı ve katliam haberi ile uyanıyoruz.  Dört bir yanımız kan, barut kokuyor. Gözyaşlarımız dinmiyor, kan durmuyor, acılar bitmiyor! Katliamlarla savaş alanına çevrilmiş bir ülkede acıdan başka paylaşacak bir şeyin bırakılmadığı zifiri bir karanlığa itiliyoruz” diye konuştu.

“Katliamlarla yaşamaya alışmamız, kanıksamamız bekleniyor” diyen Yıldız, yaşam hakkını tehdit eden bu kısır döngüye teslim olmayacaklarını vurguladı. Savaş, şiddet, terör kısırdöngüsünü emek ve demokrasi mücadelesini yükselterek kıracaklarını belirten Yıldız, “Toplum olarak sürüklendiğimiz karanlık girdabı daha da derinleştirici politika ve söylem üretmekten ileri gitmeyen, tek adamın diktasına dayalı başkanlık rejimi dışında herhangi bir derdi olmayan AKP iktidarıdır.  Başta Başbakan, İçişleri Bakanı, İstanbul Valisi, Emniyet Genel Müdürü ve MİT Müsteşarı derhal istifa etmelidir. Ülkemizin içine her geçen gün daha fazla sürüklendiği kaotik ortam; toplumsal barışı, demokrasiyi, adaleti tesis edecek, emeğin hak ve özgürlüklerinin önüne çekilen setleri yıkacak bir demokrasi cephesine olan ihtiyacı daha da yakıcı hale getirmektedir” ifadelerini kullandı. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Asıl amaç kadrolaşma ve paralı sağlık

SONRAKİ HABER

Patrona milyonlar işçiye dağ bisikleti...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...