29 Haziran 2016 16:29

Havalimanı katliamı Kadıköy'de lanetlendi

Atatürk Havalimanı'nda dün yaşanan katliam, DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'nin çağrısıyla Kadıköy'de lanetlendi.

Paylaş

Atatürk Havalimanı'nda dün yaşanan katliam, DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'nin çağrısıyla Kadıköy'de lanetlendi. Katliamda hayatını kaybeden 41 kişi için 1 dakikalık saygı duruşunun yapıldığı eylemde sık sık "Faşizme karşı omuz omuza", "Katil IŞİD" sloganları atıldı. Polis çemberi içinde yapılan basın açıklamasını kitle adına TMMOB İKK Sözcüsü Cevahir Efe Akçelik okudu.

Ülkenin dört yanının bomba, savaş ve katliamla çevrilmiş olduğunu söyleyen Akçelik şöyle devam etti: "AKP iktidarının yurtta savaş cihanda savaş stratejisi, ülkeyi komşularıyla sıfır sorun sloganından, tüm komşularla savaş durumuna getirmiştir. Suriye içindeki ve dışındaki başta cihatçı terör örgütleri olmak üzere muhalif güçler desteklenmiş, binlerce masumun ölümünde pay sahibi olunmuştur."

'SORUMLULAR BELLİ'

"Desteklenen terör örgütlerinin aynı silahlarla Türkiye'deki masumları hedef aldığını" ifade eden Akçelik, "Bu anlayış katliamlardan sorumludur. İçeride ve dışarıda sorumlunun kim olduğu bilinmektedir" dedi. "Emek ve demokrasi güçleri olarak katliamlara, ölümlere alışmayacağız" diyen Akçelik, sözlerini şöyle bitirdi: "Ya emeğini barışın, demokrasinin yolunda güzel günlere doğru yürüyeceğiz, ya da karanlığın açtığı yolda yok olacağız." (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İzlanda Milli Takımı’nın başarı kaynağı

SONRAKİ HABER

Asıl amaç kadrolaşma ve paralı sağlık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa