29 Haziran 2016 15:31

Emniyet Oktay’ı yakından takip etmiş

Emniyet 11 Nisan’da gözaltına alınan ve 14 Nisan’da tutuklanan DİHA Muhabiri Meltem Oktay 2 ay önceden takip etmeye başlamış.

Paylaş

Deniz TEKİN

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün, Mardin’in Nusaybin ilçesindeki saldırıları takip ederken 11 Nisan’da gözaltına alınan ve 14 Nisan’da tutuklanan Dicle Haber Ajansı (DİHA) Muhabiri Meltem Oktay hakkında, tutuklanmadan 2 ay önce Mardin Emniyet Müdürlüğü’ne yazı gönderdiği ortaya çıktı. Dava dosyasına giren “gizli ibareli” yazıda Oktay için “şahsın gazeteci kimliği adı altında yaptığı haberlerle örgüt propagandası yaptığı” ileri sürülerek, kullandığı telefon ve TC numarası Mardin Emniyet Müdürlüğü’ne gönderildi.

HABERLERİ ‘ÖRGÜT PROPAGANDASI’YMIŞ

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkan Yardımcısı Ömer Uslusoy imzasıyla, 22 Şubat 2016 tarihinde Mardin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne gönderilen “Gizli” ibareli “Bilgi iletimi” yazısında, “PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yapılan çalışmalarda; Meltem Oktay (TC : 459468…..) isimli 543 843 ….. Numaralı GSM hattını kullanan şahsın terör örgütü adına faaliyet yürüttüğü, şahsın gazeteci kimliği adı altında terör örgütünün Nusaybin İlçesinde gerçekleştirdiği eylemleri kayda alarak örgüt propagandası yapmayı amaçladığı” şeklinde ifadeler yer aldı.

‘MELTEM’E KOMPLO KURULDU’

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün gönderdiği yazıyı değerlendiren Meltem Oktay’ın avukatlarından Resul Tamur, yazının gönderildiği tarihte Oktay’ın DİHA’da muhabirlik yaptığını, Nusaybin’de onlarca haber yazdığını söyledi. Tamur, emniyetin Oktay’ın yaptığı haberlerden sonra hakkında özel bir istihbarat edinmiş gibi yazı göndermesinin anlaşılır bir yanının olmadığını belirterek, “Meltem’in gazete ve ajansta çıkan haberleri Emniyet Genel Müdürlüğü’nü çok rahatsız ediyor. Polis, Nusaybin’deki ablukadan çıkan kişilere, Meltem’in fotoğraflarını göstererek ‘Bunu tanıyor musun’ diyerek delil yaratmaya çalıştı.” Değerlendirmesinde bulundu. 

Son dönemde tutuklanan ve bir kısmı daha sonra serbest bırakılan 13 DİHA muhabirinden 9’unun çatışmalı bölgelerde habercilik yaptığına dikkat çeken Tamur, tutuklamaların tesadüfî olmadığını, çatışmalı bölgelerdeki suçları ortaya çıkardıkları için tutuklandıklarını söyledi. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

ABD: Hedef Musul

SONRAKİ HABER

TRT bandrolüne tepki çığ gibi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa