29 Haziran 2016 15:25

Hollande’a ‘halka saygı duy’ çağrısı

Fransa'da işçi hareketinin en yaygın örgütü Genel İş Konfederasyonu’nun (CGT) Genel Sekreteri Philip Martinez, Fransa Cumhurbaşkanı’na çağrıda bulundu

Paylaş

Fransa’da yeni çalışma yasasına karşı protestolar düzenleyen işçi hareketinin en yaygın örgütü Genel İş Konfederasyonu’nun (CGT) Genel Sekreteri Philip Martinez, Fransa Cumhurbaşkanı’na çağrıda bulundu.

Martinez, Birleşik Krallık’ta yapılan ve halkın AB’den ayrılmaya (Brexit) karar verdiği referandumun ardından, halkın tercihlerine saygı duymaktan bahseden Cumhurbaşkanı Hollande’a “Fransa’da halkın çoğunluğu yeni çalışma yasasına karşı, gereğini yapın” diye hatırlattı. Martinez, “Size tekrar söylüyorum. Tüm kurumlarda çoğunluğun desteği bizimle. Bunun sorumluluğunu almak hükümetin elinde. Hafta sonundan bu yana halkın tercihlerine saygı duymaktan ne kadar fazla bahsediyoruz, biliyorsunuz. Şimdi, en azından hükümet ve Cumhurbaşkanı için Fransa’da da bunu hayata geçirmenin zamanı.” dedi.

CGT önceki gün tüm yurtta 200 bin kişinin protestolara katıldığını açıkladı. Başkent Paris’teki yürüyüşe de 60 bin işçi ve emekçi katılmıştı. 

Fransa işçi ve emekçiler, hükümetin hazırladığı ve işçi haklarını patronun insafına bırakan, işten atmayı kolaylaştıran yeni iş yasasına karşı üç ayı aykın bir süredir mücadele veriyor. Senato’da onaylanan yasa tasarısı önümüzdeki hafta Meclise gönderilecek. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

ÖDP: Can güvenliği için AKP iktidarından kurtulmalıyız

SONRAKİ HABER

ABD: Hedef Musul

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...