29 Haziran 2016 14:59

ÖDP: Can güvenliği için AKP iktidarından kurtulmalıyız

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nin girişinde ve otoparkta meydana gelen saldırılara ilişkin ÖDP Başkanlar Kurulu’ndan yazılı açıklama geldi.

Paylaş

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nin girişinde ve otoparkta meydana gelen saldırılara ilişkin ÖDP Başkanlar Kurulu’ndan yazılı açıklama geldi. Açıklamada hayatını kaybedenlere dair baş sağlığı dileği paylaşıldı ve hükümetin sorumluluğuna dikkat çekildi.

ÖDP tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Büyük devlet büyük lider’ nutukları atanlar tüm bunlar olup biterken seyretmekten ve yayın yasağı koymaktan başka bir şey yapamıyor.
AKP iktidarı ülkemizi Suriye yangınının içine atarak, bugünkü katliamların zeminini oluşturdu.
Fetihçi-mezhepçi politikalarla Suriye savaşını derinleştirdi. Cihatçı çeteleri besledi, silahlandırdı, korudu ve ülkemizi bir geçiş ve konumlanma üssüne dönüştürdü.
Türkiye Suriyeleşti. Bölgesel savaşın tüm odak ve güçlerinin mücadele sahasına dönüştü.  
Erdoğan’ın tekeline aldığı tüm kurumlar parçalandı, işlevsizleştirildi.
Ortaya yaşamanın tesadüflere bağlı kaldığı ülke çıktı.
İnsanların hiçbir yerde can güvenliği kalmadı.
Biliyoruz ki AKP iktidarı ve yandaşları bu saldırı sonrasında hamasi nutuklar atacaklar, ‘büyük liderliklerini’ durdurmak için saldırıların gerçekleştiğine insanları inandırmaya çalışacaklar. Susmaya, görmemeye, duymamaya davet edecekler.
Böyle bir iktidar ülkeyi yönetemez.
Halkın can ve mal güvenliğini sağlayamayan bir iktidar ülkeyi yönetemez. Bunca ölüm sonrasında hiçbir sorumlunun istifa etmediği bir iktidar bu ülkeyi yönetemez.
Artık yaşamla ölüm arasındaki bu ince çizgide yapılabilecek olan tek şey yaşam hakkı, can güvenliği için AKP iktidarından kurtulmaktır. AKP iktidarının ülkemizi sürüklediği bu felaketi durdurmaktır.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

19 köy 58 mezradan bilgi alınamıyor

SONRAKİ HABER

Hollande’a ‘halka saygı duy’ çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...