29 Haziran 2016 14:37

Eğitim Sen: İftara katılmamak soruşturma nedeni olamaz

Eğitim Sen üyeleri, Kağıthane'de iftara katılmayan aday öğretmen ve danışman öğretmenlere soruşturma açılmasını protesto etti.

Paylaş

İstanbul'da Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya gelen Eğitim Sen üyeleri, iftara katılmayan aday öğretmen ve danışman öğretmenlere soruşturma açılmasını protesto etti.

Geçtiğimiz günlerde Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Çayır imzasıyla okullara gönderilen yazıyla, iftar yemeğine katılmayan öğretmenlerden yazılı olarak mazeretlerinin sorulması ve alınan ifadelerin inceleme-soruşturma yapılmak üzere İnsan Kaynakları Bölümüne gönderilmesi “çok acele” olarak istenmişti.

Eğitim Sen İstanbul 3 Nolu Şube üyeleri Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya gelerek gerici, bilim dışı, laiklik düşmanı tavırları kınadıklarını dile getirdi.

“İftara katılmamak soruşturma nedeni olamaz, baskılar bizi yıldıramaz” pankartı açan Eğitim Sen üyeleri Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde sık sık, “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Karanlığa teslim olmayacağız” sloganlarını attı.

Eğitim Sen 3 Nolu Şube Sekreteri Adil Taşatan, Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Çayır’ın Eğitim Sen’in her eylemine soruşturma açtığını söyleyerek, “Kagıthane’de yüzlerce üyemize birkaç kez soruşturma açıldı, bazı üyelerimize sadece onlar gibi düşünmediği için sürgün edildi. Ayrıca İlçe Milli Eğitim Müdürü, okul müdürlerine de havadan sudan nedenlerle, soruşturma açtırma baskısı uygulamaktadır. Sendikanın kararı doğrultusunda iş bırakmaya, öğretmenlerin özlük hakları doğrultusunda nöbet tutmamasına,hatta şarkı-türkü söylememize bile soruşturma açmıştır. Son olarak stajyer ve danışman öğretmenleri mesai saati dışında iftar  yemeğine zorlamıştır” dedi. (İstanbul /EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Performans uygulamasında yandaş kanaati

SONRAKİ HABER

TOKİ’ye karşı imza kampanyası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa