29 Haziran 2016 14:36

Verdikleri sözü bile tutmadılar

Avcılar Belediyesi’nde sendikaya üye oldukları için işten atılan kadın işçiler, belediye yönetiminin 'Sizi işe alacağız' sözünü tutmasını istedi.

Paylaş

Avcılar Belediyesi’nde Belediye-İş Sendikası’na üye oldukları için işten atılan kadın işçiler, belediye yönetiminin verdiği “Sizi işe alacağız” sözünü tutmasını istedi. Belediye Başkan Yardımcısı “Üzgünüm” demekle yetinirken, Belediye Başkanı Handan Toprak Benli ise “Yapabileceğim hiçbir şey yok” dedi. 

Sendikalaşma nedeniyle en son atılan 17 işçi arasında bulunan ve Belediye Başkanı Benli’nin pankart haline getirdiği fotoğrafta yer alanların da arasında bulunduğu 7 kadın işçi, dün belediye çıkışında kendilerine “İşe geri döneceksiniz” sözünü veren Belediye Başkan Yardımcısı Burçin Baykal’ı bekledi. Verdiği söz üzerine şantiyeye gittiklerini ancak kendilerine Baykal’ın böyle bir talimat verilmediğini aktaran işçiler, Baykal’dan açıklama istedi. Burçin Baykal ise “Ben de çok üzülüyorum ama sizi işe almak belediye başkanının yetkisinde değil taşreron firmayla sorunu çözmeniz gerekir” dedi. Önlüklerinde taşeron firmanın değil belediyenin adının yazdığını söyleyen işçiler tepki gösterirken Baykal, “Üzgünüm” demekle yetindi. 

İşçiler bunun üzerine Belediye Başkanı Handan Toprak Benli’yi bekledi. Benli, Baykal’ın aksine “İşe alma yetkim var ama sizi ben işten atmadım” dedi. İşçilerin diretmesi üzerine “Sizin yüzünüzden çöp toplanmadı. AKP’liler CHP belediyeleri böyle diye karalama kampanyası başlattı, soruşturma açıldı” dedi. Yapabileceği bir şey olmadığını ileri süren Benli de “Davanızı taşeron firmayla çözeceksiniz” dedi. Bu açıklamalara tepki gösteren kadın işçiler, Benli’nin fotoğra çekiminde “Benimle birlikte geldiniz, benimle birlikte gidersiniz” dediğini ama bir hafta olmadan kapı önüne konduklarını söyledi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İşten çıkarıldığı binanın çatısında intihara kalkıştı

SONRAKİ HABER

Performans uygulamasında yandaş kanaati

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...