29 Haziran 2016 13:43

Genel-İş üyeleri geleceğine sahip çıkıyor

Hükümetin kıdem tazminatını fona devretme çalışmalarına başlaması üzerine DİSK/Genel-İş İzmir Şubeleri kampanya başlattı.

Paylaş

Hükümetin kıdem tazminatını fona devretme çalışmalarına başlaması üzerine DİSK/Genel-İş İzmir Şubeleri kampanya başlattı. Kentin birçok noktasında stantlar açarak bilgilendirme çalışmaları yapan işçiler, yürüyüş ve iş bırakma eylemlerine de hazırlanıyor. Fransa’da aylardır hakları için mücadele eden işçilerin verdiği mücadeleyi, Türkiye’deki işçilerin de vermeye hazır olduğunu belirten DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, bütün işçileri geleceğine sahip çıkmaya çağırdı. 

Genel-İş Şubeleri, ‘Kıdem tazminatım alın terimiz, geleceğimizdir. Dokunma’ sloganıyla İzmir genelinde kampanya çalışmalarına başladı. Kentin 20 noktasına stant kuran Genel-İş üyeleri, dağıttıkları bildirilerle, yaptıkları sesli çağrılarla hükümetin kıdem tazminatını kaldırma planını anlatıp birlikte mücadele çağrısında bulunuyor. İzmirli emekçilerin yoğun ilgi gösterdiği stantlarda kısa sürede binlerce imza toplandı. Toplanan imzalar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na iletilecek.  

KAMPANYA İŞÇİ HAVZALARINDA DA SÜRECEK

Kampanya sadece kentin merkezi noktalarında devam etmeyecek aynı zamanda işçilerin oturduğu mahallelerde, kahvelerde ve işçi havzalarında da sürecek. Kampanyanın devamında ise  hem kent hem de ilçe merkezlerinde yürüyüşler ve basın açıklamaları ile yarım günlük ve bir günlük iş bırakma eylemleri de olacak. 

Kampanyayla ilgili gazetemize açıklamada bulunan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, bugüne kadar birçok hükümetin kıdem tazminatına göz diktiğini ancak başarılı olamadığını hatırlattı. Sarı, “Bu hükümet de kıdem tazminatını 1 Ocak 2017 tarihi itibarı ile kaldıracağını ve hakları fona devredeceğini açıkladı. Öyle bir aldatmaca içindeler ki ‘Bir gün bile çalışan kıdem tazminatı alacak’ diyorlar. Oysa Türkiye’de kurulu bir sosyal güvenlik sistemi var. Denetimleri doğru yaparlarsa, örgütlenmenin önündeki engelleri kaldırırlarsa, kıdem tazminatını herkes alabilir ve böylelikle kayıt dışılığı önlemiş olursun” diye konuştu.

Kasasında para kalmayan hükümetin son olarak gözünü kıdem tazminatına diktiğini dile getiren Sarı, “Hükümet buradaki parayı kendi çıkar kesimlerine dağıtacaktır. Biz cebimizdeki kıdem tazminatımızı, elimizdeki hakkımızı, kimseyi yar etmeyeceğiz. AKP, ‘cebinizdeki parayı alacağım’ diyor biz de ‘bunu vermeyeceğiz. Gel sıkıysa cebimizdeki parayı al’ diyoruz. Özelikle son günlerde Fransa işçi hareketinin verdiği mücadeleyi gördük. Biz Türkiye’deki işçi sınıfının da buna hazır olduğuna inanıyoruz” dedi. 

TÜRK-İŞ VE HAK-İŞ TABANINA ÇAĞRI

Türk-İş ve Hak-İş üyesi işçilere de çağrı da bulunan Sarı, “Hükümet sadece DİSK üyelerinin kıdem tazminatına göz dikmedi. Tüm çalışan insanların kıdem tazminatına göz dikti. Türk-İş’in, Hak-İş’in tabanındaki arkadaşlarımıza diyoruz ki gelin birlik olalım. milyon olalım kıdem tazminatımıza dokundurtmayalım” dedi. 

‘ORTAK MÜCADELE GEREKİYOR’

Stantı ziyaret eden KESK Dönem Sözcüsü Hasan Ali Kılıç da yaşamın her alanında halka müdahale olduğunu belirterek, “İşçilerin kıdem tazminatına göz dikenler, kamu emekçilerin de iş güvencesini yok etmek istiyorlar. 657 sayılı kanunda yapılan değişikliklerle birlikte bir memurun işi mülki amirin iki dudağı arasındadır. Mülki amir iş hakkını feshedebiliyor. Direnen, hak arayan, demokrasi talebinde yer alan insanların mücadelesinin önünü kesmeye çalışıyorlar. Bunun çözümü açık. Yıllardır her birimizin de dile getirdiği gibi işçilerin, memurların, işsizlerin, bütün ötekilerin bir araya gelerek sözlerini birleştirmesi ve ortak demokrasi mücadelesi vermesi gerekiyor” diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Milyonlar sağlık hizmeti alamayacak

SONRAKİ HABER

Bir AVM 15 bin evin tükettiği elektriği tüketiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...