29 Haziran 2016 11:56

Milli Eğitim ve dini vakıflar arasında iş birliği son bulsun

Eğitim Sen 3 No'lu Şube ve okul velileri Şişli Kurtuluş Ortaokulu'nun dini grup, cemaat ve vakıflar için tahsis edilmesini protesto etti.

Paylaş

İstanbul'da bulunan Şişli Kurtuluş Ortaokulu'nda "Değerler eğitimi, yaz okulu" adı altında okulun dini grup, cemaat ve vakıflar için tahsis edilmesi Eğitim Sen 3 No'lu Şube ve okul velileri tarafından protesto edildi. 

Karanlığa karşı aydınlığı savunmaya devam edeceklerini belirten Eğitim Sen üyeleri Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün vermiş olduğu izni iptal etmesini talep etti.

Okul önünde "Gerici, ırkçı, ayrımcı, eğitime hayır" pankartı açan Eğitim emekçileri ellerinde "Gericiliğe geçit vermeyeceğiz", "Zorunlu din dersi kaldırılsın", "Çocukların üzerinden ellerinizi çekin", "Öğretmenin üzerinden ellerini çek" dövizler taşıdı.İstanbul Atatürk Havalimanında gerçekleşen saldırıyı kınandı. 

Kitle adına açıklamayı Eğitim Sen Hukuk Sekreteri Aysun Oral okudu. ‘Değerler eğitimi’ adı altında dini eğitim ve kuran kursu verildiğine cemaat ve vakıfların ideolojik propaganda yaptığına dikkat çeken Oral, "Aileler, iyi niyetle çocuklarını devlet okullarına gönderdiğini sanıp, çocukların iyi bir yaz tatili geçirmesi istenmektedir. Oysa bu tam anlamıyla "Çoçuğun ihmalidir" ve bu suçtur. İşte bu noktada Milli Eğitim Müdürlükleri de suç ortağıdır. Yani, bu tür ortamlarda çocuklar, devlet eliyle sapıklara teslim edilmiş olmaktadır" dedi. 

13 Mart 2016 tarihinden itibaren son 3 ayda eğitim ortamlarında çocuğa yönelik saptanabilen yaklaşık 50 ye yakın  istismar vakasında 18 yaşın  altında 200e  yakın öğrenci cinsel istismara maruz kaldığını belirten Oral, "Ensar vakfi'nda yaşanan çocuk tecavüzünün yarattığı toplumsal tramvanın etkileri devam ederken, peş peşe birçok ilde, okullarda ve vakıflarda cinsel istismar olaylarıyla karşılaştık. Okullarda uygulanan gerici, cinsiyetçi eğitim sisteminin, çocukları her türlü saldıraya, cinsel istismara ne kadar açık hale getirdiğini üzülerek görmekteyiz" diye konuştu. Oral, "Şişli Ilçe Milli Eğitime çağrıda bulunuyoruz. Okullarımızı bu tehlike belirsiziğe sürüklemekte, cemaat ve vakıflarda teslim etmekten vazgeçin.Derhal yapılan tahsisleri iptal edin. Aksi halde tahsis edilen okullarda öğrencilerimizin uğrayabileceği her türlü olumsuzluktan hem hukuken hem de vicdanen sorumlu olacaksınız" dedi. Eylem "Karanlığa geçit vermeyeceğiz", "Laik, bilimsel, demokratik eğitim", " Yaşasın örgütlü mücadelemiz" sloganlarıyla son buldu. (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

 Adana’da bombalı saldırı protesto edildi

SONRAKİ HABER

'Barış içinde yaşam hayalimizi gerçekleştireceğiz'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...