29 Haziran 2016 11:52

 Adana’da bombalı saldırı protesto edildi

Adana’da emek ve meslek örgütleri, siyasi partiler ve kurumlar, Atatürk Havaalanı’nda gerçekleşen bombalı saldırıyı protesto etti.

Paylaş

Adana’da emek ve meslek örgütleri, siyasi partiler ve kurumlar, Atatürk Havaalanı’nda gerçekleşen bombalı saldırıyı protesto etmek için Barış Anıtı önünde basın açıklaması yaptı. 

Açıklamaya DİSK, KESK, TMMOB, Adana Tabip Odası, Adana Barosu, Adana Alevi Platformu, CHP, HDK, EMEP ve BHH katıldı. Kurumlar adına Adana Barosu Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık konuştu.

Emek ve meslek örgütleri olarak defalarca siyasi iktidarın savaş politikalarının ülkeyi getirdiği uçuruma dikkat çektiklerini ifade eden Çıtırık, halkların bir arada yaşama umudunun giderek zayıfladığını, çocukların kadınların, gençlerin, yoksullarının kanının akıtıldığı bu savaş ortamında barışın sesini yükseltmeye devam edeceklerini vurguladı. 10 Ekim katliamının ardından tüm sorumluların yargı karşısına çıkarılması gerekirken benzer katliamların ardı ardına devam ettiğini söyleyen Çıtırık, son olarak Atatürk Havaalanı’nda meydana gelen bombalı saldırının tek amacının kaosu ve korkuyu derinleştirmek amaçlandığını dile getirdi. Siyasi iktidarın Türkiye’nin saygın emek ve meslek örgütlerinin tüm bu endişelerine, taleplerine ve çözüm önerilerine gözünü kulağını kapattığını belirten Çıtırık, barış isteyen gençlerin, akademisyenlerin, halkların bastırılmasına yönelik operasyonlar düzenlediğini söyledi. Çıtırık, ‘Artık miting yapmanın, sokağa çıkmanın, hatta pencereden dışarıya bakmanın dahi ölümü göze almakla eşdeğer olduğu bir Türkiye’de yaşamaktayız.’ diye konuştu.

EGEMENLERİN YAŞATTIĞI BU DRAMIN VEBALİ TÜRKİYE’DE AKP’NİN BOYNUNADIR

Egemenlerin yaşattığı bu dramın Türkiye ile sınırlı olmadığını belirten Çıtırık, tüm dünya halklarının barbarlık tehdidi altında olduğunu söyledi. Çıtırık, ‘Ülkemizde ise bu savaşların vebalinin iktidarını tahkim etmek, baskıcı bir rejim kurmak için savaş ve çatışmalardan medet uman, içerde ve dışarıda savaşı tırmandıran AKP iktidarının boynunadır’ dedi. Bu kirli savaşta çocukların, kadınların, yoksulların, işçilerin, emekçi halk kitlelerinin en ağır bedelleri ödediğini söyleyen Çıtırık, bütün emek ve demokrasi güçlerini, savaşa karşı kardeşliği ve barışı inşa etmek için alanlarda yan yana olmaya çağırdı. (Adana/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Kitapların toplatılması kararı Meclis gündeminde

SONRAKİ HABER

Milli Eğitim ve dini vakıflar arasında iş birliği son bulsun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...