29 Haziran 2016 10:33

'Saldırıyı lanetliyoruz, iktidarı hesap vermeye çağırıyoruz'

EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan Atatürk Havalimanı'na saldırıyı lanetleyerek siyasi iktidarı sorumluluğa ve hesap vermeye çağırdı.

Paylaş

Atatürk Havalimanı’na yönelik canlı bomba saldırısı ile ilgili yazılı bir açıklama yapan EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan saldırıyı lanetleyerek siyasi iktidarı sorumluluğa ve hesap vermeye çağırdı.

EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan’ın açıklaması şöyle: 

“Dün gece saatlerinde İstanbul Atatürk Hava Alanında 36 yurttaşımızın hayatını kaybettiği, 147 yurttaşımızın ise yaralanmasına neden olan saldırıyı lanetliyor, halkımızın acılarını paylaşıyoruz. 

Son bir yıldır ülkenin dört bir köşesinde onun üzerinde  doğrudan insanlığı, doğrudan halkımızı hedef alan bombalı saldırılar, kitlesel katliamlar gerçekleşiyor, "kamu güvenliği"nden doğrudan sorumlu olan devletin istihbarat ve güvenlik birimleri “uyuyor”. Siyasi iktidar yetkilileri saldırıları önlemek yerine, katliamlar sonrasında hamaset yapmakla, haberlere yayın yasağı getirmekle yetiniyor. 

İstanbul, Ankara ve dünyanın pek çok kentinde bombalı saldırılarla toplu katliamlar gerçekleştiren İŞİD gibi cihadist çeteleri şu ya da bu şekilde engellemeyen, destekleyen, besleyen, Antep’de olduğu gibi izlemekle yetinen her bir devlet yetkilisi ve siyasi iktidar bu katliamların sorumlusudur. Nitekim 10 Ekim Ankara katliamının iddianamesine yansıyanlar hükümetin sorumluluğunu açıkça gözler önüne sermektedir. IŞİD çetelerinin düğün davetlerini bile izleyen, kaydeden devlet, istihbarat, nasıl oluyorsa kilolarca bomba malzemelerinin teminini, bu malzemelerinin ilden ile nakliyesini, güvenlikli olması gereken miting meydanına taşınmasını izleyememekte, saldırıyı engelle(ye)memektedir! Katliamcılar, eski Başbakan Davutoğlu ifadesiyle, sizin "öfkeli çocuklarınız"dır. Sorumluluğunuz, "bu saldırı Türkiye'nin İsrail ve Rusya ile anlaşmasını istemeyen dış güçlerin planları" şeklinde hamasetle geçiştirilemez.

Siyasi iktidarın, çökmüş dış siyasetinin ve savaşa, çatışmaya, sömürüye dayanan iç siyasetinin bedelinin yurttaşlara ödetilmesi ve yurttaşlarımızın acıları üzerinden siyaset malzemesi yapılması kabul edilemez. 

İş yerlerimizde, sokaklarda, toplu taşımlarda, en güvenli yer olması gereken evlerimizde dahi  can güvenliğimiz yoktur ve bu durumun sorumlusu uyguladıkları iç ve dış siyasetle AKP hükümeti ve partinin lideri olduğu her fırsatta hatırlatılan Erdoğan’dır. 

Erdoğan - AKP hükümetinin dışarda ve içerde savaş politikası  ile "tek parti tek lider" stratejisi daha büyük acılara, katliamlara yol açmadan durdurulmalıdır.  Çözüm güvenlikçi politikalarda değil demokrasinin, hak ve özgürlüklerin güvenceye alınmasındadır.Ülkemizde ve bölgede huzur ve barış içinde kardeşçe bir yaşamın yeniden tesisi için tüm emek ve demokrasi güçlerini birlikte mücadeleye çağırıyoruz.” (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Türkiye'de 7 ilde sinema salonu yok

SONRAKİ HABER

‘Hamileler terör haberlerini izlemesin’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...