29 Haziran 2016 08:26

6 vekilin fezlekesi, Adana Cumhuriyet Başsavcılığına ulaştı

Selehattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, Meral Danış Beştaş, Muharrem İnce, Elif Doğan Türkmen ve Yusuf Halaçoğlu'nun fezlekesi Adana Başsavcılığında.

Paylaş

Haklarında fezleke hazırlanan milletvekillerinin dokunulmazlıkların kaldırılmasına dair Anayasa değişikliğinin yürürlüğe girmesinin ardından Adalet Bakanlığı ve Mecliste bekletilen fezlekelerin savcılıklara gönderilme işlemi devam ediyor.

HDP eş genel başkanları Selehattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu 6 milletvekili hakkındaki 8 fezleke, Adana Cumhuriyet Başsavcılığına ulaştı.

Adalet Bakanlığının, Demirtaş ve Yüksekdağ ile CHP milletvekilleri Muharrem İnce ve Elif Doğan Türkmen ile MHP Milletvekili Yusuf Halaçoğlu'nun 1'er ve HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş'a ait 3 fezlekeyi savcılığa gönderdiği belirtildi.

Başsavcılığa ulaşan fezlekelerde, Demirtaş, "Terör örgütü propagandası yapma", Yüksekdağ ve Beştaş, "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama", İnce, "Hakaret", Halaçoğlu "Sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret", Türkmen de "İmar kirliliğine neden olma" ile suçlanıyor. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

İsrail parlamentosu anlaşma için toplanıyor

SONRAKİ HABER

Yüksekdağ ve Demirtaş'tan saldırıya tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...