29 Haziran 2016 00:54

Yıkımla diz çöktüremediler kayyımla cezalandırmak istiyorlar

Cizre Belediyesi Eş Başkanı Leyla İmret ile belediyelere kayyım atanma hazırlıklarını konuştuk

Paylaş

Hasan AKBAŞ
Diyarbakır

Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) bölgedeki belediyelerine yönelik kayyım atanması hazırlıklarına ilişkin tartışmalar AKP cenahında sürekli gündemde tutuluyor. Kayyımla ne yapılmak istendiğini daha önce sık sık hakkında soruşturmalar açılan, gözaltına alınan ve son olarak görevinden uzaklaştırılan Cizre Belediyesi Eş Başkanı Leyla İmret ile konuştuk. İmret, “Halkların dayanışma bağları koparılmak isteniyor. Bu darbe girişimlerine karşı daha çok dayanışmayla bağlarımızı güçlendirmeliyiz” dedi. İmret, ayrıca olası kayyıma karşı halkla birlikte yönetim tarzından vazgeçmeyeceklerini ve bu süreçte çalışmalarına devam edeceklerini söyledi. 

‘BASKILAR TÜM TOPLUMA YÖNELİKTİR’

İmret şunları söyledi: “9- 10 aydır zaten belediyelerimiz ve bizim şahsımızda bir bütün olarak saldırılar ve baskılar yoğun olarak sürüyor. Bu kayyımla birlikte de tamamen el koyma ile darbe ile çöktürülmek isteniyoruz. Bu saldırılar tek başına belediyelere, kişilere değil, toplam olarak o kentlere, orada yaşayanlara yöneliktir. Ablukalarla başlayan süreçte Cizre halkının yaşadıklarını hepimiz biliyoruz. Burada dayanışma ve halkın bir dayanağı ve bağı olarak belediyemize yönelmeye başlandı. Bu başarılamadı ve bugün kayyım ile yapılmak istenen budur; halkla dayanışma bağları koparılmak isteniyor.” 

Aylardır, halkın ihtiyaçları ve kentin oluşan durumu için seferber olduklarını belirten İmret, “Yeniden kendimize gelmek için çabaladık. Şimdi bunu görenler, istiyor ki, orada halk kendine gelemesin, göç etsin, yalnız ve çaresiz hissetsin. Kayyımla halkı cezalandırmak istiyorlar, bunun başka anlamı yok” dedi.

‘ONARILMIŞ EVLER YIKILIYOR’

Yeniden dönüşüm ve benzeri söylemlerle de kentlerin demografisinin değiştirilmek istendiğini kaydeden İmret, tüm yaşananların yeni olmadığını ve üzerinde çalışılmış bir plan dahilinde gerçekleştirildiğini söyledi. “Halk göç etmemekte ısrarcı olunca buraların demografisini değiştirerek ya göç ettirecekler ya da dayanışma ve örgütlü bağlarını zayıflatacaklar” diyen İmret şöyle devam etti: “Bugün hala onarılmış evler yıkılıyor. Her şekilde Cizre’nin kendine gelmesi engelleniyor. Bu zulmü hak etmiyoruz. Halkın iradesine darbe vurulunca halk itibar edecek mi sanıyorlar. Halk bunu kabul etmeyecek. Halk tanımadıktan sonra istedikleri kadar o koltuklarda otursunlar. Bizler kayyım atanırsa çekip gitmeyiz, halkımızla birlikte hizmete, dayanışmaya devam ederiz. Halkımızı yalnız bırakamayız.”

ÖNCEKİ HABER

Dünya, Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıyı böyle gördü

SONRAKİ HABER

Bizimki yaşam mı, neyi göstereceksin!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...