28 Haziran 2016 17:57

Tatile çıkacak sürücüler dikkat

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması ile birlikte karayollarındaki trafikte yoğunluğun artacağına dikkat çekti

Paylaş

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu Başkanı Ö. Varlık Özerciyes, okulların tatil olması, LYS sınavlarının bitmesi ve Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması ile birlikte karayollarındaki trafikte yoğunluğun artacağına dikkat çekti. Bayram tatilinin, vatandaşlarımız açısından yoğun kent yaşamından kaçıp memleketlerine, tatil köylerine gitmek için bir fırsat olduğunu belirten Özerciyes, “Gerekli tedbirler alınmazsa, tatil öncesi ve sonrasında özellikle karayollarında yaşanacak trafik yoğunluğu, her yıl yaşadığımız acı tabloyla tekrar karşılaşmamıza yol açabilir” dedi. Bir önceki yıl 3 günlük Ramazan Bayramı tatilinde meydana gelen 423 trafik kazasında 100 üzerinde kişinin hayatını kaybettiğini ve 100’lerce kişinin de yaralandığını ve sakat kaldığına işaret eden Özerciyes, geçmiş yıllarda yaşanan üzücü tabloyla tekrar karşılaşmamak için, yola çıkacak vatandaşlarımız için şu önerilerde bulundu: 

* Öncelikli olarak toplu taşıma araçları tercih edilmeli 

* Yola çıkmadan önce araçların uzun yol bakımı mutlaka yapılmalı. Özellikle gece yolculukları için uzun ve kısa far ayarları yapılmalı; sağ, sol ve dikiz aynaları sağlam ve temiz olmalı.

* Yüksek hava sıcaklıkları dikkate alınarak, aracın motorunun hararet yapmaması için soğutma sisteminin mutlaka bakımdan geçmesi gerekir.

* Klima kullanımına da dikkat etmeli, belirli aralıklarla klima sistemini dinlendirmeli. 

* Sürücüler, uzun süre trafikte kalacaklarını gözeterek, yola çıkmadan önce yeteri kadar dinlenmeli, 2-3 saatte bir mutlaka mola vermeliler.

* Araçlarda fazla yolcu bulundurulmamalı, gereksiz ve görüşü kapatacak yüklerden kaçınılmalı. 

* Sürücü ve yolcular, seyahat esnasında emniyet kemerlerini mutlaka takmalı. 

* Uzun mesafeli yolculuklarda, mümkünse iki sürücü ile yola çıkılmalı. 

* Yolculuk öncesi, görüşü engelleyen, refleksleri ağırlaştıran ilaçlar alınmamalı

* Kesinlikle acele edilmemeli, yüksek hız yapılmamalı, hız limitlerine mutlaka uyulmalı

* Sürücüler, hatalı sollama yapmaktan kaçınmalı; virajlarda, kavşaklarda ve tepe üstleri gibi görüş mesafesinin dar olduğu yerlerde hızlarını düşürüp sakin ve sabırlı araç kullanmaya özen göstermeli  

* Yolculuk esnasında trafik kurallarına, trafik görevlilerine; yol bakımı yapılan noktalarda işaret ve işaretçilere dikkat edilmeli. 

* Uykusuz ve yorgun yola çıkılmamalı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Silikozis bir can daha aldı

SONRAKİ HABER

Önderoğlu ve Nesin Silivri Cezaevi'ne gönderildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...