28 Haziran 2016 17:27

Nesin: Onlara ‘seçilmişler’ diyebiliriz

Ahmet Nesin’i tek kişilik hücresinde ziyaret eden eşi Hilal Nesin, tutuklamaların özelikle seçilmiş olduklarına dikkat çekti.

Paylaş

Özgür Gündem gazetesinin tutuklanan Nöbetçi Genel Yayın Yönetmeni Yazar Ahmet Nesin’i tek kişilik hücresinde ziyaret eden eşi Hilal Nesin, tutuklamaların özelikle seçilmiş olduklarına dikkat çekerek, dayanışmayı büyütme çağrısını yineledi.

Özgür Gündem gazetesinin tutuklanan Nöbetçi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Nesin’i Metris Cezaevi’nde tek kişilik hücresinde ziyaret eden eşi Hilal Nesin, ülkede normal şeyler yaşanmadığı bu günlerde tutuklamanın da ülkenin “normali” arasına girdiğini söyledi. Nesin, cezaevlerinde suçsuz olarak yatan birçok insanın bulunduğuna dikkat çekerek, “Suçluların vezir, suçsuzların rezil edilmek istendiği bir süreçteyiz” dedi.

‘HER ÜÇÜ DE SEÇİLMİŞ İSİM’

Ahmet Nesin’in kendisiyle birlikte Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı ve Erol Önderoğlu’nun tutuklanmasının tesadüf olmadığını belirttiğini aktaran Nesin, şöyle devam etti: “Onlara ‘seçilmişler’ diyebiliriz. Aziz Nesin ismine gelince orada durmak lazım. Dirisinden korkanlar ölüsünden de hala korkuyorlar buna da şaşırmamak lazım. Onun düşünceleri hiç ölmedi. Kendisiyle aynı olan evlatlarının eserleri hala bazılarını korkutuyor, Ahmet yazdıkları ve söyledikleriyle babasının siyasi anlamda devamı, asla düşüncelerinden ödün vermedi. Ülkesinde yaşanan olumsuz gidişata seyirci kalmadı.”

‘ÜLKENİN GELECEĞİ AÇISINDAN UMUT VERİCİ’

Nesin, tutuklamaların ardından başlatılan “özgürlük nöbeti” ve Özgür Gündem gazetesi ile dayanışma kampanyalarına da değinerek, dayanışmaların büyümesinin ülkenin geleceği açıcından umut verici olduğunu dile getirdi. Nesin, dayanışmayı büyütme çağrısını yineledi: “Öncelikle yalnız olmadığıma sevindim, yağmasak da gürlüyoruz umarım yağmaya devam ederiz. Sessiz kaldığımız sürece sıranın kendimize geleceğini bilerek hareket etmemiz gerektiği düşüncesindeyim. Ülkenin kötü gidişatı bakımından herkesin duyarlı olmasını diliyorum.”

‘TEK KİŞİLİK HÜCREDE TUTULUYOR’

Eşinin cezaevi koşullarına ilişkin de bilgi veren Nesin, eşinin tansiyon hastası olduğunu ve bu hastalığına rağmen tek kişilik hücrede tutulduğunu aktardı. Nesin, “Herhangi bir rahatsızlığı olduğu taktirde yanında kimsenin olmaması kötü bir durum olur. Odasında sıcak su yok. İçerde olmaları ne kadar saçmaysa cezaevi koşulları da o kadar rezil diyebilirim” dedi. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

JINHA muhabirlerinin yargılandığı dava ertelendi

SONRAKİ HABER

Arap Basını: Türkiye, Gazze’den feragat etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...