28 Haziran 2016 17:24

JINHA muhabirlerinin yargılandığı dava ertelendi

ESP’lilerin ve JINHA muhabirleri Ceren Karlıdağ ve Öykü Dilara Keskin’in de yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü.

Paylaş

G-20 zirvesini protesto etmek için Taksim’de bulunan İngiliz Konsolosluğu önünde 14 Kasım 2015 günü eylem yapan ESP’lilerin ve JINHA muhabirleri Ceren Karlıdağ ve Öykü Dilara Keskin’in de yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü. Davada gazeteciler ve ESP’liler “Silahlı katılınan toplantı ve yürüyüşte ihtara rağmen dağılmama” ve “Örgüt propagandası” iddiasıyla yargılanıyor. 

Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada mahkeme heyeti olay gününe ait görüntelerin İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden istenmesine karar vererek bir sonraki duruşmayı 11 Ekim’e erteledi. 

Savunmalarını yapan JINHA muhabirleri Keskin ve Karlıdağ eyleme haber takibi amacıyla katıldıklarını belirterek “Halkın haber alma hakkı için oradaydık. Mesleki faaliyetimiz dolayısıyla buradayız. Gazetecilik suç değildir” şeklinde savunma yaparken, ESP’liler yaptıklarının hukuksuz bir eylem olmadığını vurgulayarak eylem sonrasında sivil giyimli kişilerin kendilerini darbederek gözaltına aldığını ifade etti.

İddianamedeki atılı suçların oluşmadığını belirten avukat Levent Pişkin eylem sırasında yalnızca bir pankart bulunduğunu ve bu nedenle silahlı terör örgütü suçlamasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Pişkin, “5 paragraflık iddianamenin 2 paragrafı polisin fezlekelerinden oluşuyor. ESP legal bir partidir. Beraat talep ediyoruz” dedi. Gösterinin ardından dağılın şeklinde uyarı yapılmaksızın müvekkillerinin gözaltına alındıklarını hatırlatan avukat Kader Tonç da beraat talep etti. Avukat Eren Keskin ise müvekkilleri Keskin ve Karlıdağ’ın yaptıklarının gazetecilik faaliyeti olduğunu söyleyerek beaat talebinde bulundu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Baskılara direnerek karşı durabiliriz’

SONRAKİ HABER

Nesin: Onlara ‘seçilmişler’ diyebiliriz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...