28 Haziran 2016 17:18

‘Baskılara direnerek karşı durabiliriz’

Özgür Gündem “Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği” kampanyasında nöbeti Ferhat Tunç devraldı

Paylaş

Özgür Gündem gazetesi ile dayanışma amacı ile gazeteci, aydın ve yazarların başlatmış olduğu “Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği” kampanyası 56’ıncı gününde devam etti. Nöbeti sanatçı Ferhat Tunç ve aylık yayımlanan Dersim gazetesi yayın kurulu üyeleri devraldı. Tunç, gazetenin haber toplantısına katılarak haber başlıkları hakkında önerilerde bulundu.

Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmasının ’90’lı yıllara dayandığını, aradan geçen 25 yıl içerisinde baskıların değişmediğine değinen Tunç, süreçten tüm muhalif kesimlerin etkilendiğini belirtti. “Özgür Gündem’i yalnızlaştırmak istiyorlar, tıpkı 7 Haziran’dan sonra HDP’yi yalnızlaştırdıkları gibi” diyen Tunç, dayanışma için gazetede yayın yönetmenliği yapan 3 ismin tutuklanmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Tunç, “Gündem gazetesi etrafındaki bu dayanışma ağını kırmaya çalışıyorlar ama beyhude bir çaba. Gündem dün olduğu gibi bugün de bu dayanışma ile güçlenecektir. Çünkü gerçeklerin üzerinin kapatılmasının imkansız olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

‘KENETLENMEK GEREKİYOR’

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AKP’nin muhalif gördüğü bütün kesimlere yönelik yoğun bir saldırı politikası yürüttüğünü vurgulayan Tunç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün dayanışma çok daha önemli. Dayanışma içerisinde bu saldırılara karşı durmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Hangi düşüncede olurlarsa olsunlar Erdoğan rejimi özgürlükler karşısında büyük bir tehdit. Bu tehdit karşısında mutlaka herkes görevini yapmalı. Cezaevinde olan arkadaşlarımızın kimlikleri ortada ve son derece onurlu bir duruş ortaya koydular. Bu onurlu duruş etrafında kenetlenmek gerekiyor. Baskılara karşı onurlu duruş ile direnerek karşı durabiliriz.” (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

İzdivaç programlarında neler oluyor?

SONRAKİ HABER

JINHA muhabirlerinin yargılandığı dava ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...