28 Haziran 2016 15:36

Sur’da önce yıkım sonra dinle terbiye

Devletin operasyonlarla yerlerinden edilen, evleri yıkılan Surlulara ilk ‘hizmeti’ Kur’an kursları oldu.

Paylaş

Serpil BERK
Diyarbakır

Devletin operasyonlarla yerlerinden edilen, evleri yıkılan Surlulara ilk ‘hizmeti’ Kur’an kursları oldu. İlçe Müftülüğünün çalışmaları ile ilçede açılan 270 Kur’an kursuna 5 bin öğrenci gidiyor. Demokratik İslam Kongresinden Sabahattin Dinç, “Savaş konseptinden kaynaklı oluşan ve oluşacak olan tepkiyi aza indirme, razı olma, şükretme kültürünü yaratmak istiyorlar” dedi.

AKP’nin bölge nezdinde kullanacağı siyasi argüman kalmadığını ifade eden Dinç, “Savaşın sürdürülebilirliği yok. Elinde tek kalan din, şimdi bunu kullanıyor. Ama mütedeyyin kesimde de savaş ortamından kaynaklı ciddi kırılmalar oldu çünkü yaşadığı şeyi din ile açıklayamıyor” dedi.

Bu uygulamadaki esas amacın AKP’nin savaş konseptinden kaynaklı oluşan ve oluşacak olan tepkiyi aza indirme isteği olduğunun altını çizen Dinç “Razı olma, şükretme kültürünü yaratarak, dini siyasete bulaştırma mantığıdır. Bu anlayıştan bir an önce vazgeçmek gerekir” dedi. Diyanet işleri başkanını da eleştiren Dinç, “Hıristiyan toplumunun din önderleri yaşanan savaşa karşı tepkilerini dile getirirken, diyanet işleri başkanı tek bir laf dahi etmemiştir” dedi.

“Kürt halkının bu tip uygulamalardan din adına öğreneceği bir şey yoktur” diyen Dinç şöyle devam etti: “Demokratik İslam Kongresi olarak bizlerin boş bıraktığı yerleri birileri kendi siyasi argümanlarını kullanmak için araç olarak kullanacak. Biz de bunlara karşı çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

ÖNCEKİ HABER

EMEP: Madende özelleştirme  ölüm demektir

SONRAKİ HABER

Meksika’da Peña’ya istifa çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...