28 Haziran 2016 15:23

EMEP: Madende özelleştirme  ölüm demektir

EMEK Partisi (EMEP) Zonguldak İl Başkanı Ateş Türeki, TTK’nin özelleştirilmesi girişimlerine tepki göstererek 'özelleştirme ölüm demektir' dedi.

Paylaş

EMEK Partisi (EMEP) Zonguldak İl Başkanı Ateş Türeki, TTK’nin özelleştirilmesi girişimlerine tepki göstererek “Maden işçileri özelleştirmenin ne demek olduğunu iyi bilir. Soma’da, Ermenek ‘de, Kozlu’da, Karadon’da olduğu gibi ölüm demektir” dedi. 

AKP Hükümeti’nin bugüne kadar işçilere kölece çalışma ve ölümden başka bir şey vaat etmediğini, şimdi de gözünü Türkiye Taş Kömürü (TTK) Karadon Müessesine diktiğini bildirdi. TTK’nin özelleştirilmesiyle sendikası, iş güvencesi ve iş güvenliği olmayan, kölece çalışma koşullarında Zonguldak havzasında maden üretimi yapmak istendiğine dikkat çeken Türeli, şöyle devam etti: “Maden işçileri özelleştirmenin ne demek olduğunu iyi bilir. Özelleştirme Soma’da, Ermenek ‘de, Kozlu’da, Karadon’da olduğu gibi ölüm demektir. Patronun iki dudağı arasında çalışmak demektir. Aylarca maaş almadan çalışmak demektir.” 

Maden işçileri ve Zonguldak halkının,  Karadon Müessesesinden başlayan özelleştirme saldırısının bütün havzaya yayılacağını bildiğini dile getiren Türeki, “Zonguldak halkı emek ve demokrasi güçleri de maden işçilerini mücadelelerinde yalnız bırakmayacaklardır. AKP Hükümetinin özelleştirme saldırısını püskürtecektir” dedi. Madencilerin yarın saat 16.30’da Madenci Anıtı önünde yapacağı eylemi hatırlatan Türeli, birlikte mücadele çağrısı yaparak herkesi bu eyleme destek vermeye çağırdı. (Zonguldak/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

MİGEM yetkililerinin yargılanmasının önü açıldı

SONRAKİ HABER

Sur’da önce yıkım sonra dinle terbiye

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...