28 Haziran 2016 15:19

MİGEM yetkililerinin yargılanmasının önü açıldı

Danıştay Ermenek maden faciasında Maden İşleri Genel Müdürlüğü yetkililerine soruşturma izni verdi

Paylaş

Karaman’ın Ermenek İlçesi’nde 2014 yılı Ekim ayında 18 işçinin yaşamını yitirdiği maden katliamıyla ilgili ‘Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma’ suçundan 2’si tutuklu 16 sanığın Ermenek Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına devam edildi.

Duruşmada, daha önce soruşturma izni verilmeyen Maden İşleri Genel Müdürlüğü’ndeki (MİGEM) 18 sorumlu hakkında, Danıştay tarafından soruşturma yapılması yönünde karar verildiği ortaya çıktı. 

Duruşmada  tutuksuz yargılanan Ermenek Cenne Linyit Kömürü İşletmesi’nin o dönem ki müdürü ve hissedarı Abdullah Özbey’in aynı adı taşıyan avukatı ve amcasının oğlu Abdullah Özbey, savunmasında yaşanan faciayı anlattığı sırada, ölen madenci Ali Haznadar’ın olay anında hamile olan ve eşi öldükten 5 ay sonra kızı Sare’yi dünyaya getiren Fadime Haznadar tepki gösterdi. Oturduğu yerinden ayağa kalkan Fadime Haznadar avukatı kast ederek, ‘’Onu dinlerken dayanamıyoruz sayın hakim. Bizim ağrımıza gidiyor, olayı zevk alır gibi anlatması. Su patlamasında işçiler nasıl dışarı çıkacaklardı’’ diyerek tepki gösterdi. Haznadar’ın tepkisine diğer ölen madenci ailelerinin de destek vermesi üzerine Mahkeme Başkanı Mustafa Başarı, madenci yakınlarına dışarı çıkarabileceğini söyleyip uyarıda bulundu. Madenci yakınlarının seslerinin artması üzerine Başkan Başarı, duruşmaya ara verdi. Tam bu sırada mağdur avukatlarından biri, mahkeme başkanına, ‘’Ne zaman madenci yakınları konuşsa, mahkemeye ara veriyorsunuz. O zaman duruşma sırasında madenci yakınlarına konuşmaları için söz verin. Onlar da anlatmak istediklerini söylesin’’ dedi. (KARAMAN)

ÖNCEKİ HABER

Beşiktaş Belediyesi’ne grev kararı asıldı

SONRAKİ HABER

EMEP: Madende özelleştirme  ölüm demektir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...