28 Haziran 2016 15:07

Özgürlük Nöbeti 8'nci gününde

Fincancı, Önderoğlu, Nesin için Bakırköy Kapalı Kadın Cezaevi önünde sürdürülen "Özgürlük Nöbeti"ni, 8'nci gününde.

Paylaş

Tutuklanan Şebnem Korur Fincancı, Ahmet Nesin ve Erol Önderoğlu için Bakırköy Kapalı Kadın Cezaevi önünde sürdürülen "Özgürlük Nöbeti"ni, 8'nci gününde Tabipler Birliği Odası ve Devrimci Sosyalist İşçi Partisi üye ve yöneticileri devraldı.

Baskı ve saldırıların hedefinde olan Özgür Gündem gazetesi ile dayanıştıkları gerekçesiyle tutuklanan Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Yazar Ahmet Nesin ve RSF Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu için Bakırköy Kapalı Kadın Cezaevi önünde başlatılan "Özgürlük Nöbeti", 8'inci gününde. Her gün bir başka kurum, kuruluş, siyasi parti yada oluşumun devraldığı nöbeti bugün Türk Tabipler Birliği (TTB) ve Devrimci Sosyalist İşçi Partisi (DSİP) üye ve yöneticileri devraldı. 

"Özgürlük Nöbeti, Şebnem, Erol, Ahmet yalnız değildir" yazılı pankart ile "Kalemlere özgürlük" ve " Dayanışmaya özgürlük" dövizlerinin taşındığı nöbette, ilk olarak TTB Genel Sekreteri Samet Mengüç konuştu.

Tüm devrimci kurum ve kuruluşlar olarak nöbeti devraldıklarını söyleyen Mengüç, "Arkadaşlarımız, mücadele yoldaşlarımız serbest bırakılıncaya dek nöbette, mücadele de devam edecek" dedi. 

Mengüç'ün ardından söz alan DSİP Başkanı Şenol Karakaş da çok uzun zamandır şahsen tanıştığı Şebnem Korur Fincancı'nın mücadelesinden ilham aldıklarını söyledi. Karakaş, birçok savaş karşıtı kampanyada ve yaşanan hak ihlalleri karşısında omuz omuza mücadele ettiklerini belirttiği Fincancı'nın insan hakları kavgasının hep en önünde yer aldığını söyleyerek, şunları söyledi: "Şebnem Hoca, sadece Özgür Gündem ile dayanıştığı için değil, devletin ve kontrgerillanın nefretini kazandığı için bugün özgürlüğünden edildi." 

THİV İstanbul Şube Başkanı Ümit Efe ise, insan haklarına her dönem saldırıların olduğunu fakat bu dönemde bu ihlallerin iktidar eli ile hat safhaya ulaştığını vurguladı. Efe, "Bu duvarlar bize vız gelir" diyerek, verilen tutuklama kararlarının mücadelelerine engel olamayacağını belirtti. 

Saat 18.00' e kadar devam eden nöbet daha sonra son buldu. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Kadın sağlıkçılar ‘süt izni genelgesine’ tepkili

SONRAKİ HABER

Beşiktaş Belediyesi’ne grev kararı asıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...