28 Haziran 2016 14:54

Öğretmenlere sözleşmeli kölelik yasası

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz 'Ağustosta atama yok' haberi verirken dün gece de Milli Eğitim Komisyonu’na ‘çakılı öğretmenlik’ maddesi getirildi.

Paylaş

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, ataması yapılmayan öğretmenlere bu ay başında “Ağustosta atama yok” diyerek ilk kötü haberi vermişti. Öğretmenler bu kararın değiştirilmesi için seslerini duyurmaya çalışırken dün gece Milli Eğitim Komisyonu’na ‘çakılı öğretmenlik’ maddesi getirildi. Torba yasa görüşmeleri sırasında getirilen ek maddeyle öğretmenler için 5 yıl boyunca aynı yerde kalma koşuluyla aday öğretmen olarak sözleşmeli çalışma ve takip eden 3 yıl boyunca da yine bulundukları yerde kadrolu öğretmen olarak devam etme hükmü öngörüldü. CHP’li milletvekilleri gece baskınıyla getirilen teklife itiraz ederek, bunun kabul edilemeyeceğini söyledi. 

Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, “Daha bu öğlen sözleşmeli öğretmenlik ile ilgili bir çalışmanız var mı, diye sorduğumda Bakan olmadığını söyledi. Öğleden bu saate kadar oturup bu maddeyi mi hazırladınız. Böyle ciddiyetsizlik olur mu? Öğretmenleri kürek mahkumu haline getiriyorsunuz” dedi. 

İTİRAZ SONRASI 8 YILI 5 YILA İNDİRDİLER

Tartışmaların ardından 5 yıl sözleşmeli aday öğretmenlik 3 yıla, 3 yıllık zorunlu hizmet ise 2 yıla indirildi. AKP’li milletvekilleri tarafından toplam sürenin 8 yıldan, 5 yıla indirilmesi karşısında, CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, “Ölümü gösterip sıtmaya mı razı ediyorsunuz” dedi. 400 bin öğretmen adayının, aileleriyle 2 milyonu geçen insanın kaderiyle bu şekilde oynanmaması gerektiğini belirten CHP’li üyeler komisyonu terk ederek, konunun tekrar müzakere edilmesi gerektiğini ifade ettiler. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen: MEB'te yaşanan yolsuzlukların üzerine gidilsin

SONRAKİ HABER

Kadın sağlıkçılar ‘süt izni genelgesine’ tepkili

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...