28 Haziran 2016 14:25

Adana’dan performans sistemine tepki

Eğitim Sen Adana Şubesi Milli Eğitim’in başlattığı bireysel performans ölçme ve değerlendirme uygulamalarını protesto etti. 

Paylaş

Eğitim Sen Adana Şubesi Milli Eğitim’in başlattığı bireysel performans ölçme ve değerlendirme uygulamalarını protesto etti. 

İnönü Park’nda yapılan basın açıklamasında AKP kadroları olarak atanan okul müdürlerinin değerlendireceği performans uygulamasının öğretmenlerin karşılıksız çalışma saatlerinin artması ve özelleştirmenin önünün açılması anlamına geldiği vurgulandı. Basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Ahmet Karagöz, muhalif öğretmenlere düşük puanların verildiği performans uygulamasının yanı sıra Nurettin Topçu’nun içinde Aleviler’le ilgili ayrımcı ifadeler barındıran Türkiye’nin Maarif Davası isimli kitabın sonraki günün seminer başlığı olarak belirlenmesine de tepki gösterdi. 

AKP’NİN SİYASİ ÇIKARLARI DOĞRULTUSUNDA GÜNDEM BELİRLENEMEZ

Kitabın AKP’nin siyasi ihtiyaçları doğrultusunda öğretmenlere tek gündemli olarak dayatılmasının kabul edilemez olduğunu söyleyen Karagöz, eğitim hizmetlerinin her kademesi sorunlar yumağına dönüşmüşken MEB’in böylesi bir dayatmaya gitmesinin neye öncelik verildiğinin göstergesi olduğunu söyledi. 

SİYASAL KADRO MÜDÜRLERİ NASIL SUBEKTİF DAVRANACAK?

Kamusal bir hizmet olan eğitimin tüm süreçlerinde piyasanın kurallarını işletmeye çalışan, nitelik değil, kalite için çırpınan MEB’e seslenen Karagöz, daha az kişiyle daha çok iş anlamına gelen performansın neden tercih edildiğini ve değerlendirmenin hangi bilimsel kriterlerle yapılacağını, siyasal olarak atanan müdürlerin sübjektif davranmasının önüne nasıl geçileceğini sordu. MEB’in eğitim sistemi için faydalı bir şeyler yapmak istiyorsa performans ile eğitimcileri hizaya getirmeye çalışmayı bırakıp, eğitim politikalarının neden birer birer çöktüğünün yanınıtı vermesini istedi. (AdanaEVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Victor Jara'nın katili mahkemece suçlu bulundu

SONRAKİ HABER

Fransa’da on binler yine sokakta

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa