28 Haziran 2016 14:17

‘Yalnız ve çaresiz değiliz’

İzmir’in bir köyünde bir ilkokulun müdürü A.Ş’nin 22 yıl boyunca öğrencilerine yönelik istismarı ile ilgili açılmış olan davaya devam edildi.

Paylaş

İzmir’in bir köyünde bir ilkokulun müdürü A.Ş’nin 22 yıl boyunca öğrencilerine yönelik istismarı ile ilgili açılmış olan davaya devam edildi. Çocukların dinlendiği davanın bu oturumu kapalı olarak yapıldı.

Dava öncesi kadın örgütleri Adliye önünde bir araya geldi. Olayın ortaya çıkmasını sağlayan Saadet öğretmen, “Geçen mahkeme yalnızdım. Çaresiz olmadığımızı düşünmek istedim. Çocuklar da yalnız değil. Bir yerde adaletsizlik varsa onu görmezden gelmemeliyiz. Çocukların hayatının aydınlık yarınlara gitmesi bizim elimizde” dedi.

KESK Kadın Meclisi adına konuşan Şenay Akyol da AKP döneminde cinsel şiddet suçlarında yüzde 38 artış yaşandığını vurgulayarak A.Ş’nin hak ettiği cezayı alması için davanın takipçisi olacaklarını söyledi.

NE OLMUŞTU?

İzmir’de bir köy ilkokulda 22 yıldır müdürlük yapan A.Ş’nin yaşları 7 ile 11 arasında değişen çocuklara cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıkmıştı. Çocukları, ailelerine söylemeleri durumunda çukur kazıp içine atacağını söyleyerek korkutan müdür, 2014 yılında Saadet öğretmen, aileler ve avukatların mücadelesi ile tutuklanmış, 1.5 yıl tutuklu kaldıktan sonra, tutuksuz yargılanmasına karar verilerek serbest bırakılmıştı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hakkında herhangi bir işlem yapılmayan öğretmen, çalışmaya devam ederek emekli oldu. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Suriyeli çocuk işçi asansörde can verdi

SONRAKİ HABER

Kadınlar 1 milyon imzayı Meclise gönderdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...