28 Haziran 2016 11:11

Alevilere hakaret eden kitap Başbakan'a soruldu

CHP'li Sezgin Tanrıkulu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmenlere zorunlu kıldığı Alevilik inancına hakaret eden kitabı Başbakan'a sordu.

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) öğretmenlerin seminer döneminde incelenmesini zorunlu kıldığı, Alevilik inancı için 'Çürütülmüş zihniyetin harabesidir" ifadesi kullanılan kitabı Başbakan Binali Yıldırım'a sordu.

Gazetemizde çıkan haberde öğretmenlere gönderilen kitap listesinde birinci sırada yer alan ve Nurettin Topçu imzalı “Türkiye'de Maarif Davası” aslı kitabın eğitim sistemi için İslam'a dayalı kurallar önerdiği, liselerde karma eğitimin kaldırılması gerektiğinin savunulduğu yer almıştı. 

Sözkonusu kitaba ilişkin iddiaları gündeme getiren Tanrıkulu, “Kitapta, 'İslam alemi bozuk Alevilik zihniyetiyle kemiriliyor ve bir harabeye dönüyor' ve '... Tarikatları ise, asırların arasında ta kalbinden kemiren şerir kuvvet Alevilik olmuştur. Ve böyle bozuk bir zihniyete, kolayca ortak olan hayati hazlarla yüklü bir adap ve erkan silsilesi, tarikatları çürütmeğe kafi geldi. İslam alemi, bugün bu iki çürütülmüş zihniyetin harabesi halindedir' ifadelerinin kullanıldığı iddiaları doğru mudur” denildi.

'BU KİTAP LİSTESİNE KİMLER KARAR VERDİ?'

MEB'in öğretmenlere önerdiği 32 kitabın içerisinde bulunan Nurettin Topçu imzalı kitapta liselerde karma eğitimin kaldırılması gerektiğinin savunulduğuna dikkat çeken Tanrıkulu, “Liselerde karma eğitimin kaldırılması gerektiğinin savunulmasının gerekçesi nedir” diye sordu. Kitaba ilişkin iddialar ile ilgili olarak inceleme başlatılıp başlatılmadığını soran Tanrıkulu, “MEB’in öğretmenlere önerdiği kitaplar kimlerin kontrolü ve kararı sonrasında belirlenmektedir? Bu kontrol ve kararı sürecinde yer alanlar hakkında inceleme ve soruşturma başlatılmış mıdır ya da başlatılacak mıdır? Milli Eğitim Bakanlığı’nda Alevilik inancı için 'Çürütülmüş zihniyetin harabesidir" ifadesi ile liselerde karma eğitimin kaldırılması gerektiğinin savunulduğu bir kitabın öğretmenlere önerilmesinin gerekçesi nedir” sorularına da yanıt istedi. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Konak Meydanı herkese yasak, AKP'ye serbest!

SONRAKİ HABER

Sivas sanığını CHP'li vekilin bürosunda arayıp bulamamışlar!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...