28 Haziran 2016 11:01

Adana'dan sordular: Hurşit Külter nerede?

Adana HDK gerçekleştirdiği basın açıklamasıyla bir aydan fazladır haber alınamayan Hurşit Külter'i sordu.

Paylaş

27 Mayıs tarihinde göz altına alındığından beri ailesinin ve avukatlarının başvurularına rağmen kendisinden haber alınamayan ve gözaltına alındığı reddedilen Hurşit Külter’in akıbeti sorulmaya devam ediliyor.

Adana HDK, İnönü Parkı’nda gerçekleştirdiği basın açıklaması ile bir kez daha “Hurşit Külter nerede?” diye sordu.

Basın açıklamasını okuyan Serkan Nar, Türkiye’nin BM Herkesin Zorla Kaybetmelere Karşı Korunması Sözleşmesi’ne taraf olmasına rağmen sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesinin düşündürücü olduğunu söyledi.

İnsanlığa karşı suç işleyen güvenlik güçlerine dokunulmazlık zırhının getirilmesi, hukukun devlet aklı tarafından askıya alınmasının savaş konsepti ile bire bir örtüştüğünü dile getiren Nar, “Eğer hukuk varsa Hurşit kütler nerede? diye sordu. Sur, Cizre, Nusaybin, Şırnk ve Silopi’de gerçekleştirilen yıkım ve vahşetin bir haftadır Lice’de uygulandığını belirterek Lice’ye ses verme çağrısında bulundu. Otobüslere yönelik silahlı saldırılara da dikkat çeken Nar, ülkeyi uçuruma sürükleyen bu kutuplaşmanın bütün müsebbibinin ülkeyi yönetenler olduğunu söyledi. 

SEVDA ÇAĞDAŞ ADANA'DA ANILDI 

Aynı saatlerde İnönü Parkı’nda bir araya gelen ESP Adana İl Örgütü Mimbiç'te yaşamını yitiren MLKP’li Sevda Çağdaş (Raperin Dicle)’yi anmak için basın açıklaması gerçekleştirdi. İnönü Parkı’nda gerçekleşen açıklamada IŞİD çeteleri ve ona destek verenler lanetlendi. Basın açıklamasını okuyan Aylin Yıldız, Sevda Çağdaş’ın mücadele hayatının uzun yılları boyunca ESP saflarında görevler üstlendiğini belirterek  “Onu unutmayacağız. İdeallerini bayraklaştırıp elden ele zafere dek taşıyacağız” dedi. (Adana/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

HDK İzmir Meclisi doğa katliamına karşı direnişe çağırdı

SONRAKİ HABER

İstanbul ve Trakya için kuvvetli yağış uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...