28 Haziran 2016 10:46

Adıyaman’da öğretmenler semineri protesto etti

Öğretmenler, Nurettin Topçu’nun Alevilik ve diğer inançlara hakaret içeren ifadelerin yer aldığı kitabı anlatılırken salonu terk etti.

Paylaş

Serhad BUĞDAYCI
Adıyaman

Eğitim Sen üyesi öğretmenler, Adıyaman Lisesi’ndeki seminer çalışmasında Nurettin Topçu’nun Alevilik ve diğer inançlara hakaret içeren ifadelerin yer aldığı ‘Türkiye’nin Maarif Davası’ kitabı anlatılırken salonu terk etti.

Seminer başladığı sırada Eğitim Sen üyesi öğretmenler topluca seminer çalışmasınının bu bölümüne katılmayacaklarını belirterek salonu terk etti. Okul müdürü ve protesto eden sendika üyeleri arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

Seminerin ikinci bölümünde salona gelen sendika temsilcileri protesto gerekçelerini açıkladı. 

Seminer çalışmasının bitiminde söz alaran Eğitim Sen Yürütme Kurulu Üyesi Hasan Mama, “Nurettin Topçu’nun ‘Türkiye’nin Maarif Davası’ adlı çalışması biz öğretmenlere dayatılmıştır. İçeriği incelendiğinde, Aleviliği sapkınlık olarak niteleyen, Alevilere yönelik ayrımcı ve aşağılayıcı ifadeler içeren, karma eğitime karşı çıkan, medrese ve tarikat eğitimine övgüler düzen bir kitabın MEB tarafından biz öğretmenlerin önüne getirilmesi skandal niteliğindedir ve kabul edilemezdir” dedi.

İdeolojik arka planı herkes tarafından bilinen bir ismin, AKP’nin siyasi ihtiyaçları doğrultusunda tek başlık olarak belirlendiği ve kitabın öğretmenlere dayatıldığını söyleyen Mama, “Eğitim hizmetinin her kademesi sorunlar yumağı haline dönüşmüşken, eğitim emekçilerinin sorunları her geçen gün artarken MEB’in böylesi bir dayatmaya gitmesi, eğitim politikalarında neye öncelik verildiğini de göstermektedir” dedi.

Seminer çalışması kapsamında, eğitim hizmetinin eşitlikçi, özgürlükçü, demokratik ve laik biçimde örgütlenebilmesini dert edinen, eğitimin temel bileşeni olan öğretmenlerin iradeleri doğrultusunda belirlenen ve tek tipçi dayatmalara izin vermeyen bir konu başlığına geçilmesini talep ettiklerini söyleyen Hasan Mama, “Bugüne kadar öğretmenlerin düşüncelerine, taleplerine, iradelerine önem vermeyen, ‘ben yaptım oldu’ diyerek hareket etmeyi kendisine ilke edinen Milli Eğitim Bakanlığı, bu tavrını seminer çalışmalarında da sürdürüyor” şeklinde konuştu. 
 

ÖNCEKİ HABER

Öğretmenlere sözleşmeli kölelik yasası

SONRAKİ HABER

HDK İzmir Meclisi doğa katliamına karşı direnişe çağırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa