28 Haziran 2016 07:49

35 'barış akademisyeni'nin memurluktan çıkarılması istendi

‘Bu suça ortak olmayacağız’ dedikleri için soruşturma açılan 17 üniversiteden 35 akademisyenin devlet memurluğundan çıkarılması isteniyor.

Paylaş

‘Bu suça ortak olmayacağız’ başlıklı bildiriye imza attıkları için haklarında daha önce idari soruşturma açılan 35 akademisyenin dosyası, “devlet memurluğundan çıkarma’ istemiyle YÖK’e gönderildi.

Aralarında Bartın Üniversitesi, Cumhuriyet Üniversitesi, Erzincan Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi,Kırıkkale Üniversitesi, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve  İstanbul Bilim Üniversitesi’nin de olduğu 17 üniversitenin gönderdiği dosyaların  20 Temmuz’da YÖK Disiplin Kurulunda gündeme alınması bekleniyor.

Konuyla ilgili Evrensel'e konuşan Eğitim Sen 6 No’lu Şube Başkanı Görkem Doğan, “Bu soruşturmalar daha önce başlatılan soruşturmalardır. Çoğu üniversite, soruşturmaları sonuçlandırmadı. Özlelikle büyük üniversiteler bekliyor. Bu 17 üniversite hızlı davranarak dosyaları böyle ağır bir ceza istemiyle YÖK’e gönderdi. Şimdi diğer üniversiteler 20 Temmuzda çıkan karara göre hareket edecek” dedi.

Eğitim Sen üyesi 19 akademisyene tebligat yapıldığını ifade eden Doğan, “Hukuki bir savunma yapmak gerekiyor. Adı geçen üyelerimizi aradık. Kamuoyu oluşturmak çok önemli. 20’sine kadar YÖK üzerinde bir kamuoyu baskısı oluşturulursa saçma cezalar veremeyecektir” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

DBP'li belediye başkanları: Halkın iradesine el koyamazlar

SONRAKİ HABER

Maradona: Messi, Dünya Kupası'na katılmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...