28 Haziran 2016 06:53

‘Transgender’ların evlenmesi İslami kurallara uygun’

Pakistan’da 50 din adamı, yayınladıkları fetva ile ‘transgender’ların (cinsiyet değiştiren) evlenmesinin İslami kuralları ihlal etmediğini açıkladı.

Paylaş

Pakistan’ın doğusundaki Lahor merkezli Tanzim İttihad-i Ummat Pakistan isimli gruba bağlı bir grup din adamı yayınladıkları fetva ile ‘hijra’ların (cinsiyet değiştirme ameliyatı olan kişiler) evlenmelerinin önünde İslami kurallara göre bir yasak olmadığını belirterek bu kişilerin sosyal ve toplumsal baskı görmemesi için tavsiyede bulundu.

Sputnik’in haberine göre, grubun lideri Ziya ül Hak Nakşibendi, “Hijralar da İslam tarafından kendilerine tanınan bazı haklara sahipler. Bu fetva ile toplumu onlarında da evlenebileceği konusunda bilgilendirmek istedik” ifadelerini kullandı.

'CİNSİYET DEĞİŞTİRENLERLE DALGA GEÇMEK,
ALAY ETMEK DOĞRU DEĞİL'

Nakşibendi ayrıca, “Transgenderlara karşı sesini yükseltmek, onlarla dalga geçmek, onlarla alay etmek ya da Allah’ın yarattığına karşı çıktıları sonucuna varıldığı için onların aşağı seviyede olduğuna inanmak doğru değil” dedi.

Öte yandan fetvada sadece karşı cinsteki transgenderların evlenmesine onay verildi. “Sadece vücudunda erkeklik izi olan transgenderlarla vücudunda kadınlık izi olan transgenderların evlenmesine izin verilebilir” denilen açıklamada ‘normal kadın ve normal erkekler’in de cinsiyetini değiştirenlerle evlenebileceği kaydedildi.

'CİNSİYET DEĞİŞTİRENLER İSLAMİ KURALLARA
GÖRE DEFNEDİLEBİLİR'

Fetvada ayrıca, cinsiyet değiştirme ameliyatı olan Müslümanların hayatını kaybettiği zaman İslami kurallara göre defnedilmesi gerektiğin altı çizildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Hamas, çabaları takdir etti ama ablukanın sürdüğünü söyledi

SONRAKİ HABER

Çanakkale'de 4.1, Bartın'da 3.5 şiddetinde deprem oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa