28 Haziran 2016 06:40

Hamas, çabaları takdir etti ama ablukanın sürdüğünü söyledi

Türkiye-İsrail anlaşmasına dair açıklama yapan Hamas, ablukanın hafifletilmesi çabasından dolayı Türkiye'yi takdir etti, ablukanın sürdüğünü söyledi.

Paylaş

Türkiye ile İsrail arasında 6 yıl aradan sonra ilişkilerin normalleşmesi konusunda mutabakata varılmasından sonra Hamas'tan açıklama geldi.

Filistin Enformasyon Merkezi internet sitesine yer alan açıklamada, "Türkiye'nin devlet ve halk olarak Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukaya karşı dik duruş sergilemesinden, Filistin davasına ve Filistin halkına verdiği destekten dolayı" teşekkür edildi.

Türkiye'nin Filistin halkına verdiği desteğin devam etmesi ve ablukanın tamamen ortadan kaldırılması için çaba sarf etmesini isteyen Hamas, "Başta Mescid-i Aksa olmak üzere işgalci Siyonistlerin Filistin halkına ve Filistin'e karşı aldıkları düşmanca tutumların sona erdirilmesi için çabalar sürmeli" denildi.

Mavi Marmara'da öldürülenlerle ilgili olarak da, "Hamas olarak bizler Filistin halkıyla birlikte Filistin halkı ve davası uğruna kanlarını feda eden kahraman Mavi Marmara gemisi şehitlerini, yaralılarını ve tüm Türk halkını saygıyla anıyoruz" ifadesine yer verildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

'Özbek ve Çeçen IŞİD'liler Menbic'e saldırı hazırlığında'

SONRAKİ HABER

‘Transgender’ların evlenmesi İslami kurallara uygun’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...