27 Haziran 2016 13:59

Eğitim Sen Antalya Şubesi, sürgünleri protesto etti

Antalya’da Eğitim Sen üyesi Kadim Doğan'ın katıldığı eylemler gerekçesiyle sürgün edilmesi protesto edildi.

Paylaş

Antalya’da Eğitim Sen üyesi Kadim Doğan, sendikasının aldığı kararlar doğrultusunda, katıldığı eylem ve basın açıklamaları gerekçe gösterilerek açılan bir soruşturma sonucu, Kayseri’ye sürgün edildi.

Eğitim Sen Antalya Şubesi üye ve yöneticileri, emek ve demokrasi güçleri, siyasi parti temsilci ve üyeleri, Doğan’ın Kayseri’ye sürgün edilmesini, Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yaptıkları basın açıklaması ve iki saatlik oturma eylemi ile protesto etti.
“Haksızlıklar karşısında eğilmeyeceğiz. Kadim Doğan onurumuz. Kadim Doğan’a sahip çıkacağız” yazılı pankartla saat 3’te İl Milli Eğitim önünde toplanan emekçiler adına basın açıklamasını Eğitim Sen Antalya Şubesi Başkanı Kadir Öztürk yaptı. “İnsanlığı, vicdanı, ahlakı, adalet duygusunu yitirmiş bir büyük güçle karşı karşıyayız. Bu güç karşısında duran muhalefete acımasızca saldırıyor. Kendi koyduğu kurallara kendisi uymuyor. Bu güç karşımızda devlet olarak duruyor. Artık devlet AKP dir” diyen Öztürk bu yapıya karşı ortak mücadele edilmesinin önemini vurgulayarak “Gerekçesiz bir şekilde sürgün edilen Kadim Doğan için tüm hukuki ve yasal yolları kullanıp, adalet aramaya devam edeceğiz” dedi.

“Devleti kutsayıp, Cumhurbaşkanını tabulaştıran bu yaklaşımla nereye varacağız” diye soran Öztürk açıklamasının devamında Antalya’ya yeni tayin olan Vali ve İl Milli Eğitim Müdürünü hukuksuz sürgünler karşısında uyararak, kendilerinin Maarif Müfettişinin her yolladığı dosyayı imzalamaması gerektiğini, yapılan bu sürgün ve soruşturmalarla Antalya’da eğitimin nasıl verileceğini merak ettiklerini söyledi. Öztürk “Yarın her birimiz bir müfettiş teklifi ile ailemizden, kentlerimizden ayrılacak; ‘hizmetin gereği’ gibi hiçbir hukuksal dayanağı olmayan nedenlerle sürgüne gönderilecek ve 21. yüzyılda orta çağdan kalma cezalarla cezalandırılacaksak, hukuk bitmiş demektir” dedi.

Basın açıklamasında KESK Antalya Dönem Sözcüsü Mustafa Ayar “Tüm bu yapılan sürgünleri kınıyoruz. Bu sürgün ve cezalar bizleri asla demokrasi ve emek mücadelesinden ayrı koyamayacaktır” dedi.

Kadim Doğan ise “Bugün bu hukuksuz sürgün ve cezaları bize uygulayanlar, yarın yargılanacak ve hesap vereceklerdir. Kazanan biz, kaybedenler ise farklı seslere, inançlara, özgürlüklere tahammül edemeyenler olacaktır. Bizler evimize ekmek, çocuklarımıza mutlu bir gelecek, ülkemize aydınlık yarınlar bırakmak için bildiğimiz doğru yolda yürümeye devam edeceğiz” diyerek eyleme katılanlara teşekkür etti. (Antalya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İstismarcı müdürün yargılandığı davaya yarın devam edilecek

SONRAKİ HABER

Gazeteciyi hedef gösteren Tuşba Belediyesine tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...