27 Haziran 2016 13:51

İstismarcı müdürün yargılandığı davaya yarın devam edilecek

İzmir’e bağlı bir köyde, 22 yıl boyunca kız çocuklarına cinsel istismarda bulunan okul müdürünün yargılandığı davaya yarın devam edilecek.

Paylaş

İzmir’e bağlı bir köyde, 22 yıl boyunca kız çocuklarına cinsel istismarda bulunan okul müdürünün yargılandığı davaya yarın devam edilecek.

İzmir Adliyesi’nde yarın sabah görülmesine devam edilecek olan davayı kadın örgütleri de takip edecek.

Köye atanan Saadet isimli öğretmen tarafından açığa çıkarılan olayda, köyün ilkokulunda 22 yıldır müdürlük yapan A.Ş.’nin yaşları 7 ile 11 arasında değişen kız çocuklarına cinsel içerikli filmler izleterek, taciz ve cinsel istismar uyguladığı ortaya çıkmıştı.
Çocukların ailelerine söylemeleri durumunda çukur kazıp içine atacağını söyleyerek korkutan, sessiz kalmaya zorlayan müdür, 2014 yılında, Saadet öğretmen, aileler ve avukatların mücadelesi ile tutuklanmış, 1,5 yıl tutuklu kaldıktan sonra, tutuksuz yargılanmasına karar verilerek serbest bırakılmıştı. Bu süre içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı çocuk istismarcısı A.Ş.’ye herhangi bir yaptırım uygulamazken, bu süreç içinde A.Ş. emekli oldu.

DEVLET ÇOCUKLARA HİÇBİR YARDIMDA BULUNMAMIŞ

İzmir Barosu’nun Kadın ve Çocuk Hakları Merkezi’nden sorumlu yönetim kurulu üyesi Avukat Nuriye Kadan, yarınki oturumun kapalı celse olacağını, bir hastane hariç çocukların raporlarının olumlu gelmediğini, raporlar arasındaki çelişkileri ortaya çıkarmaya çalışacaklarını ve kürsüsü yüksekte bulunan mahkeme düzeninin çocukların korkmadan ifade verebileceği şekilde düzenlenmesini istediklerini belirtti. Kadan, çocuklara yönelik olarak devletin vermesi gereken psikolojik danışmanlık ya da aile danışmanlığının bugüne kadar verilmediğini bunun büyük eksiklik olduğunu ve bunu talep edeceklerini ifade etti.        

KESK Kadın Meclisi de, cinsel istismara uğrayan çocukların ve ailelerinin yanında olduklarını ifade ederek, A.Ş.’nin hak ettiği cezayı alması için bu davanın sonuna kadar takipçisi olacaklarını vurguladı. KESK Kadın Meclisi, diğer kadın örgütlerinin de katılımıyla Bayraklı Adliye C kapısında 9'da açıklama yapacak. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Denizde Akşam’a blues yorumu

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen Antalya Şubesi, sürgünleri protesto etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...