27 Haziran 2016 12:41

Sürgüne gönderilen Karşıyaka Hakimi alkışlarla uğurlandı

Sürgüne gönderilen YARSAV Başkan Yardımcısı ve Karşıyaka Hâkimi Murat Aydın, 'Asla cübbelerimizin önünü iliklemeyeceğiz' dedi.

Paylaş

Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkan Yardımcısı ve Karşıyaka Hâkimi Murat Aydın, Karşıyaka Adliyesi’ndeki son işgününde çalışma arkadaşları, avukatlar, BES temsilcileri ve sevenlerinin vedası ile uğurlandı.

HSYK’nin 6 Haziran’da çıkarmış olduğu kararname ile Trabzon’a sürgün edilen Aydın, veda töreninde yaptığı konuşmada, gideceği yerde de elinden gelen en iyi şekilde çalışmaya gayret edeceğini belirterek, “Önemli olan tayin değil, yargı sisteminin içinde bulunduğu kaotik ortamdır. Bu koşullarda çalışan hâkim ve savcıların özgürce karar vermesi beklenemez. Hepimiz ülkenin demokrasisi ve hukukun evrensel değerleri için mücadele etmek zorundayız. Bu siyasi bir tavır değil, yurttaş olmanın en temel değeridir. Toplumları adaletsizlik yıkar. Gittiğimiz yerde de, çalışmaya, üretmeye, dayanmaya, direnmeye devam edeceğiz. Asla vazgeçmeyeceğiz, asla istendiği gibi bir hâkim olmayacağız, cübbelerimizin önünü iliklemeyeceğiz, bize bu yetkiyi bu millet verdi” dedi.

“Karşıyaka sizi unutmayacak” sloganları atılan törende Aydın herkesle tek tek vedalaştı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ayhan Erdoğan tahliye edildi

SONRAKİ HABER

Eczacılar, öldürülen meslektaşları için yürüdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...