27 Haziran 2016 11:46

Sarısülük'ün katil zanlısına dönük tutuklama talebine ret

Gezi Direnişi sırasında öldürülen Ethem Sarısülük'ün davasında mahkeme Ahmet Şahbaz’ın tutuklanma talebini reddederek, duruşmayı erteledi.

Paylaş

Ankara'daki Gezi Parkı eylemleri sürdüğü 1 Haziran 2013 tarihinde, Kızılay Meydanı'nda Ethem Sarısülük'ü öldüren polis memuru Ahmet Şahbaz'a verilen cezanın Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından bozulması üzerine güvenlik gerekçesiyle Aksaray Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen davanın duruşması bugün görüldü.

Sanık Ahmet Şahbaz'ın Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldığı duruşmaya, Sarısülük ailesinden katılan olmadı. Taraf avukatlarının yer aldığı duruşmaya izleyici olarak CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal katıldı. 

Görülen duruşmada Mahkeme heyeti, olay anının görüntülerini inceleyecek olan TÜBİTAK'tan henüz rapor gelmediğini belirtti.

Duruşmada söz alan Ethem Sarısülük avukatı Murat Yılmaz, TÜBİTAK'a güvenmediklerini ileri sürerek, "TÜBİTAK'a nasıl güvenebiliriz? Papaz eriğini, 'İmam eriği projesi' olarak kabul eden bir kurum. Biz güvenmiyoruz. Bu kurumdan net bir sonucunda geleceğini inanmıyoruz. Olumsuz bir sonuç çıkarsa raporu hazırlayanlar hakkında mahkemenizin suç duyurusunda bulunmasını istiyoruz. Ayrıca sanığında tutuklu olarak yargılanmasını talep ediyoruz" dedi.

Mağdur avukatının görüşlerine katılmadıklarını beyan eden sanık avukatları ise henüz mahkemeye ulaşmayan bir rapor hakkında yargının baskı altına alınmaya çalıştığını ileri sürdü.

Yaklaşık yarım saat süren duruşma sonucunda Mahkeme heyeti, sanık Şahbaz'ın tutukluluk talebinin reddine ve TÜBİTAK'tan gelecek raporun beklenmesine karar verip, duruşmayı 19 Eylül tarihine erteledi.

DAVA GEÇMİŞİ

Kızılay Meydanı'nda yapılan protesto sırasında Ethem Sarısülük'ü başından tek kurşunla öldürdüğü için Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'olası kastla adam öldürme' suçundan yargılanan polis memuru Ahmet Şahbaz'a 7 yıl 9 ay 10 gün hapis cezası verildi. Ancak Yargıtay 1. Ceza Dairesi, kararı usulden bozarak, dosyayı yerel mahkemeye geri gönderdi. Tutuklu polis memuru Şahbaz'ın tahliyesine karar veren mahkeme ise dosyanın 'güvenlik' gerekçesiyle Aksaray'da görülmesine karar verdi. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Kocaeli’de bir kadın barıştığı eşi tarafından öldürüldü

SONRAKİ HABER

6 nöbetçi yayın yönetmenine daha soruşturma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...