27 Haziran 2016 09:34

AKP’li Tuşba Belediyesi gazeteciyi hedef gösterdi

Van'ın Tuşba ilçesini sel basması sonrası konuya ilişkin haber yapan Gazeteci İlhan Siyahtaş, AKP'li belediye tarafından hedef gösterildi.

Paylaş

Van’ın Tuşba ilçesinde geçtiğimiz günlerde yoğun yağmur yağışının ardından bazı mahallelerde birçok ev ve iş yerini su basmasının ardından konuya ilişkin haber yapan Van İnternet Medyası Derneği (VİMED) Başkanı, gazeteci İlhan Siyahtaş’ı, AKP’li Tuşba Belediyesi yaptığı açıklama ile hedef gösterdi. Siyahtaş’ın “Tuşba’yı Sel Aldı ” başlıklı haberinin ardından açıklama yapan Tuşba Belediyesi sel felaketinde kendi sorumluluğunun olmadığını iddia ederek, sel haberini yapan Siyahtaşı ise “terör yandaşı gazeteci ” olarak hedef gösterdi.

Tuşba Belediyesi’nin açıklamasının ardından kısa sürede Siyahtaş’a arkadaşları ve birçok kurum tarafından destek mesajları yayınlandı. Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti ise yaptığı açıklama ile Tuşba Belediyesi’nin açıklamasının talihsiz bir açıklama olduğunu, haberde yanlış olduğunu düşündükleri bir ifadeye tekzip yayınlatma hakları varken açıklamada kullanılan “terör yanlısı gazeteci” ifadesinin doğru olmadığını dile getirerek, Belediyeyi özür dilemeye çağırdı.

Gazetemize durumu değerlendiren İlhan Siyahtaş ise “Van’da zaten çok zor şartlarda çalışıyoruz. Bu tür durumlarla karşılaştığımızda mesleğimizi yapmamız daha fazla zora giriyor. Hiçbir gazeteci böyle bir ifadeyle ‘terör yandaşı’ diye ifşa edilemez, hedef gösterilemez” dedi.  (Van/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye ve İsrail nasıl anlaştı?

SONRAKİ HABER

Polis canlı bomba IŞİD'çileri 2 yıl adım adım izlemiş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...