27 Haziran 2016 06:27

Hayatın Sesi, her zaman hayatımızın sesi olacak

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği Yönetimi ve Üyeleri Hayat Televizyonu ile dayanışmak için yazdı

Paylaş

Esenyalı Kadın Dayanışma 
Derneği Yönetimi ve Üyeleri 
İstanbul

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneğimiz kurulduğundan beri Evrensel gazetesi ve Hayatın Sesi Televizyonu hep biz kadınların sesi oldu. Gülüşlerimizi, heyecanımızı, gittiğimiz işçi direnişlerini, şiddete uğrayan kadını duyurdu, onun davasının takipçisi oldu bizimle beraber. Sesimizi duyurmakla yetmedi sadece, dayanışmada gösterdi. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliklerimizde ya da yaptığımız halk festivallerinde programı kim sunacak dediğimizde aklımıza ilk gelen isim Ekmek ve Gül ekibiydi. Mahallemize kadar gelip kürsüden sesimiz  oldular. Kameramanları bütün zorluklara rağmen saatlerini işçi kadınların söyleyeceklerine çevirdiler.
Hiçbir cümleyi kaçırmadan, çalışma koşullarından evdeki hallerine kadar dertlerini duygularını sordular. Çünkü Hayatın Sesi Televizyonunu emekçiler, kadınlar birer lira toplayarak kendi elleriyle kurdu. Bu dayanışmaya katılan mahallelerinden birisidir Esenyalı. O yüzden televizyonumuza ve gazetemize biz kadınlar olarak sahip çıkıyoruz.

Bir kez daha dayanışma sırası bizde çünkü Hayatın Sesi’ni değil biz kadınların, biz işçilerin sesini kısmak istiyorlar. Biliyorlar ki hayatın sesi kısılırsa işçinin emekçinin kadının da sesi kısılacak. Ama bilmiyorlar ki siz ne kadar susturmaya, yok etmeye çalışsanız da halkın kendi elleriyle açtığı üç beş demeden kattığı dayanışmayla ayakta kalan Hayatın Sesi’ni susturamazsınız. 

Bizleri evlere kapatıp, evlilik programlarıyla, magazinlerle, penguen belgeselleriyle uyutmaya çalışan yandaş medyaya inat “Yaşasın Hayat” demeye, haykırmaya devam edeceğiz.

Gerçekleri karanlıkta bırakmak isteyenlere karşı Hayatın Sesi, her zaman hayatımızın sesi olacaktır.

Hayatın Sesi Televizyonu susturulamayacak.

ÖNCEKİ HABER

Zeybekçi: İsrail'le ekonomik ilişkilerin artacak olması...

SONRAKİ HABER

Akıma kapılan boyacı, 2 gün sonra hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...