04 Mayıs 2012 09:40

TSK’dan bu sefer de ‘astsubay’ açıklaması

GENELKURMAY Başkanlığı, Perşembe günü yaptığı sert açıklamadan sonra bugün de bu kez Emekli Astsubaylar Derneği’nin açıklamalarına tepki gösterdi.Genelkurmay Başkanlığı, İnternet sitesinden yaptığı açıklamada, “Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği üyelerinin de bazı medya organlarında, Türk Silahlı K

TSK’dan bu sefer de ‘astsubay’ açıklaması
Paylaş

GENELKURMAY Başkanlığı, Perşembe günü yaptığı sert açıklamadan sonra bugün de bu kez Emekli Astsubaylar Derneği’nin açıklamalarına tepki gösterdi.

Genelkurmay Başkanlığı, İnternet sitesinden yaptığı açıklamada, “Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği üyelerinin de bazı medya organlarında, Türk Silahlı Kuvvetlerinin çok önemli bir gücünü teşkil eden astsubaylarımız hakkında gerçeklere dayanmayan açıklamalar yaparak, kamuoyunu yanlış bilgilendirdiği ve derneğin kuruluş amaç ve çalışma alanının tamamen dışında, muvazzaf personelimizi tahrik etmeye yönelik girişimlerde bulunduğu esefle izlenmektedir” dedi. Açıklamada, astsubayların özlük haklarına ilişkin ayrıntılı bilgiler verildi.

DERNEĞİ ELEŞTİRDİ

TSK’dan yapılan açıklamada, “Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği üyelerinin de bazı medya organlarında, Türk Silahlı Kuvvetlerinin çok önemli bir gücünü teşkil eden astsubaylarımız hakkında gerçeklere dayanmayan açıklamalar yaparak, kamuoyunu yanlış bilgilendirdiği ve derneğin kuruluş amaç ve çalışma alanının tamamen dışında, muvazzaf personelimizi tahrik etmeye yönelik girişimlerde bulunduğu esefle izlenmektedir” denildi.

Açıklama, “Sonuç olarak, Türk Silahlı Kuvvetleri; birbirlerine gönül bağıyla kenetlenmiş fedakâr ve kahraman mensuplarının moral ve motivasyonunu en üst düzeyde tutmak maksadıyla, devletimizin sağladığı imkânları kullanmak suretiyle, ihtiyaç duyulan ve yetkisi dâhilindeki düzenlemeleri titizlikle yapmaya devam edecektir” değerlendirmesiyle sona erdi.

AKP TEPKİ GÖSTERDİ

TSK’nın yaptığı bu açıklamaya ise AKP’den ilk tepki Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş’tan geldi. Elitaş, “TSK’nın açıklama yapmasını uygun bulmuyorum” dedi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

‘Ölümlerden AKP sorumludur’

SONRAKİ HABER

Mağdur çocuklar yine tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...