27 Haziran 2016 05:36

'Bu yangın sıçramadan su olup durdurmalı'

Lice'de helikopterlerden atılan yangın topları sonucu yaşanan doğa katliamına tepki gösteren ekolojist Sergen Sucu, herkesi ses çıkarmaya çağırdı.

Paylaş

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 4 gün önce helikopterlerden atılan yangın topları sonucu çıkan yangın sürüyor. Yolçatı köyü başta olmak üzere Lice'nin geneline yayılan alevler genişleyerek büyürken, ilçe kırsalındaki yangının söndürülmesi için yapılan tüm girişimler ise engellendiği için sonuçsuz kalıyor. 

Konuya ilişkin Diyarbakır Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü'nden yetkililer, ekiplerinin bölgede hazır bulunduğunu ancak askerlerin "güvenlik" gerekçesi ile yangına müdahale etmelerine izin vermediğini belirtti. 

'HERKESE ZARAR VERİYOR'

Yangınlara tepki gösteren ekolojist Sergen Sucu, AKP iktidarının ormanları ile savaşı kentlere taşımak istediğini belirterek, köylünün yaşam ve direniş alanının yakıldığını söyledi. Yaşanan savaş ve doğa talanının herkese zarar verdiğinin altını çizen Sucu, "Bizleri kardeşlerimizden, arkadaşlarımızdan doğadan yaşamdan daha da koparmak istiyorlar. Bu savaş doğaya, hayvanlara, askerlere, gerillaya, halka kısaca bunların tüm birleşik parçası olan bizlere zarar getiriyor. Bizler yaşamı seçmeli ve daha çok tüm canlılığın yaşaması için mücadele etmeliyiz. Çünkü mücadele etmediğimiz vakit uğruna savaşılan su akmayacak, toprak kuruyacak, hava kirlenecek birbirini yiyen insanlıkta bunlarla birlikte yok olacaktır" dedi.

'SU OLUP TÜM YIKIMLAR DURDURMALI'

Tüm Türkiye halklarını savaşa ve ekolojik talana karşı direnmeye davet eden Sucu, şöyle devam etti: "Bilinsinki savaş hak var etmez, tüm canlılığa yetecek bir yaşamı sömürür ve yok oluşu getirir. Tüm Türkiye halklarını Lice'ye, Kulp'a, Hani'ye, yakılan ormanlara ateş değil su, öldürülen sivillere gerillaya ve askere can, ateşe atılan hayvanlara yaşam olmaya bu kirli savaşa karşı direnmeye davet ediyorum. Bu davet kurban bayramına karşı olan veganlara- vejetaryenlere, nükleer için kuzey ormanları yaşam alanlarına yapılan saldırıya direnen ekolojistlere, yaşam ve barış isteyen herkesedir. Bu yangın bu topraklardan diğerlerine sıçramadan şimdi su olup tüm yıkımları durdurmalı ve barışı kurmalı." (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

500 yıllık köy HES tehdidi altında

SONRAKİ HABER

Lionel Messi Arjantin milli takımına veda etti 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...