26 Haziran 2016 17:48

Hugo Boss’taki işten atmalar mahkemeden dönüyor

Mahkemeler, Hugo Boss İzmir yönetiminin sendikaya üye oldukları işten çıkardığı işçilerle ilgili teker teker işe iade kararı veriyor.

Paylaş

Mahkemeler, Hugo Boss İzmir yönetiminin sendikaya üye oldukları işten çıkardığı işçilerle ilgili teker teker işe iade kararı veriyor. Son olarak atılan işçilerden Süleyman Budak’ın işe iade edilmesine karar verilirken TEKSİF Şube Başkanı, Hugo Boss’a  bir kez daha sendikal haklara saygı duyma çağrısında bulundu. 

TEKSİF Sendikası’nın bir süredir örgütlenme çalışması yürüttüğü Hugo Boss’un İzmir Fabrikası’nda çok sayıda işçi çeşitli bahaneler ileri sürülerek sendikaya üye olduğu işten çıkarıldı. İşten çıkarılan işçiler süreci yargıya taşırken mahkemelerde atılan işçilerin lehine karar vererek işe iadelerini istedi. 

8 yıllık Hugo Boss işçisi Süleyman Budak da geçtiğimiz aylarda sendikaya üye olduğu için işten çıkarılan işçilerden biri. Budak’ın açtığı ve 8. İzmir İş Mahkemesi’nde görülen davada hakim karar verdi. 2. celsede verilen kararda mahkeme Budak’ın işe iadesine ve Hugo Boss’u 16 aylık maaş tutarında tazminat ödemeye mahkum etti. 

‘DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK’

İşe iadelerle ilgili gazetemize açıklamada bulunan TEKSİF İzmir Şube Başkanı Faruk Aksoy, 4 işçinin işe iade davasının devam ettiğini ve 8 işçiyle ilgili nihai kararın Yargıtay’dan beklendiği bilgisini verdi. Verilen kararların Hugo Boss’un söylemleri ile icraatlarının birbiriyle çeliştiğini bir kez daha ortaya koyduğunu ifade eden Aksoy, “Malasef yeni genel müdürden sonra da bir değişiklik olmamıştır. Sendika karşıtı tutum ve içerideki sendikalı işçilere baskı devam ediyor. Diğer atılan arkadaşlarımızın da davalarını kazanacağına inanıyoruz” dedi. 

İŞÇİLERE ÖRGÜTLENME ÇAĞRISI

Hugo Boss’u mahkemelerin verdikleri kararı dikkate almaya ve atılan işçileri işe geri almaya davet eden Aksoy, mücadelelerinin sendika tanına kadar devam edeceğini dile getirdi. Aksoy son olarak işçilere TEKSİF’te örgütlenme çağrısında da bulundu. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

2016 yılında susuz köy!

SONRAKİ HABER

DBP: Demokrasi hamlesine ihtiyaç var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...