26 Haziran 2016 17:28

Cezaevinde ‘Size istediğimizi yaparız’ tehdidi

İHD Adana Şube Başkanı İlhan Öngör Osmaniye Kapalı Cezaevi’nde bir tutuklunun “Sizlere burada istediğimizi yaparız' şeklinde tehdit edildiğini söyledi

Paylaş

Nusaybinde tutuklanarak Osmaniye T-2 Tipi Kapalı Cezaevi’ne getirilen 23 mahpusun tecrit altında tutulduğunu ve yaralı mahpusların tedavilerinin yapılmadığını dile getiren İHD Adana Şube Başkanı İlhan Öngör, bir tutuklunun “Sizlere burada istediğimizi yaparız. Kimsenin haberi olmaz” şeklinde tehdit edildiğini ileri sürdü. 

İHD Adana Şube Başkanı Avukat İlhan Öngör, cezaevi idaresinin hukuksuzluklarına tepki gösteren tutukluların disiplin soruşturmalarına maruz kaldığını anlattı. Kapasite yetersizliği nedeniyle 3 kişilik koğuşlara 11 kişi için ranzaların konulduğunu ve her bir koğuşta en az 3 veya 4 kişinin yerde yattığını dile getiren Öngör, şizofreni olan Azad Özgür İnci’nin 1 aydır tek kişilik koğuşta tutulduğunu, tedavisi yapılmadığı için durumunun her geçen gün daha da kötüye gittiğini belirtti. 

23  MAHPUSA DARP VE TECRİT 

Nusaybin’deki sokağa çıkma yasakları sırasında  “Teslim oldular” mizanseni ile gözaltına alınarak tutuklanan 23 sivilin de Osmaniye T-2 Tipi Cezaevi’nde aynı koğuşta tutulduğunu söyleyen Öngör, söz konusu 23 kişinin cezaevine getirildikleri sırada çıplak aramaya tabi tutularak, darp edildiğini dile getirdi. Diğer tutuklularla bir araya gelmelerinin de engellendiğini, haftalık sohbetlere çıkmalarına izin verilmediğini aktaran Öngör, 23 kişinin arasında 5 yaralı olduğunu, yaralıların tedavilerinin yapılmadığını da ekledi. Öngör söz konusu cezaevinde yaşananları şöyle anlattı:  “Nurullah Akyüz’ün kolunda mermi yarası mevcut. Tedavisi yapılmadığı gibi bir defa revire götürülüyor. Ancak revire götürülürken, gardiyanlar tarafından hakaret ve ‘Bu sizin yanınıza kalmayacak. Sizlere burada istediğimizi yaparız. Kimsenin haberi olmaz’ şeklinde tehditlere maruz kalıyor. Osman Bozkurt, Nusaybin’de gözünden yaralandı. Tedavisi yapılmayarak, direk cezaevine getirildi. Cezaevine getirildikten sonra sadece bir defa hastaneye götürülürken, gözünü kaybetme riski ile karşı karşıya. Mahsun Çay’ın bacağında şarapnel parçası mevcut. Tedavisi yapılmıyor. Mehmet Faruk Engin’in bacağında mermi yarası var ve tedavisi yapılmıyor. Fırat Çiftçi, elmacık kemiğinde kırık var ve tedavisi yapılmıyor.” dedi.  Öngör, mahpusların durumuna ilişkin TTB ile birlikte çalışma yürüteceklerini ve Osmaniye T Tipi Cezaevi’nde yaşanan durumu ulusal ve uluslararası kamuoyunun gündemine taşıyacaklarını dile getirdi. (Osmaniye/DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

‘AKP’nin işkencede istikrarı sıkıyönetim koşullarını aştı’

SONRAKİ HABER

İhlal var, yeniden yargılama yok!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...