26 Haziran 2016 15:55

Antalya Eğitim Sen tiyatro topluluğundan dayanışma 

Eğitim Sen Antalya Şubesi Tiyatro Topluluğu, oyunlarından sağlanan geliri 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği’ne bağışlayacak.

Paylaş

Eğitim Sen Antalya Şubesi Tiyatro Topluluğu, Aziz Nesin’in memleket meselelerine eğildiği oyunları, Ankara 75. Yıl Sahnesi’nde Ankaralılarla buluşturdu. Tiyatro topluluğunun, oyundan sağlanan geliri 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği’ne bağışlayacağı öğrenildi. 

Tiyatro Topluluğu üyesi Hatice Demir Aksoy, sahneledikleri oyununun amacı hakkında gazetemize bilgi verdi. Aksoy, “Ankara bizim kalbimizin yandığı, canlarımızın yandığı yerdir ve bu yüzden oyunumuzu Ankara’da da oynama kararı aldık. Antalya ve ilçelerinde de 7 oyun oynadık ve tüm gelirlerini 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği’ne bağışladık” dedi. 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği’ne herkesi destek olmaya çağıran Aksoy, “Ne yazık ki artık herkesin elini taşın altına koyması gereken bir süreç” diye vurguladı.  Oyunlarını Aziz Nesin’in oyunlarından seçtiklerini belirten Aksoy, “Ülkenin gerçekliği hiçbir zaman değişmediği için Aziz Nesin’in oyunları hala geçerliliğini koruyor ve bu yüzden  Aziz Nesin’in oyunlarından seçtik. Ülke olarak trajikomik durumumuzu anlatıyor. Sustukça sıranın bize geldiğini görüyoruz ve bunun için hepimiz dayanışarak yan yana olmalıyız”diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Elmascanlar anısına ‘Barış kütüphanesi’ açıldı

SONRAKİ HABER

Fincancı'nın öğrenci ve meslektaşları Özgürlük Nöbeti'nde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...