26 Haziran 2016 09:49

Nestle işçisinden dayanışma çağrısı

21 Haziran'dan bu yana grevde olan Nestle işçileri, talepleri kabul edilene kadar mücadeleyi sürdürmekte kararlı.

Paylaş

Nestle'de 21 Haziran’da başlayan grev sürüyor. Patronun grev nedeniyle kimi tavizler vermeye başladığına dikkat çeken işçiler, talepleri kabul edilene kadar mücadeleyi sürdürmekte kararlı.

6 saatlik değişimlerle fabrika girişinde nöbet tutan işçilere destek ziyaretleri sürüyor. Bu desteklerin devamının gelmesini isteyen işçiler, “Bu mücadele sadece Nestle işçilerinin mücadelesi olmamalı. Bütün işçilerin olmalı. Çünkü burada alınan bir kazanım diğer fabrikalarda örnek olacaktır ve işçilerin kendilerine güveni gelecektir. Bizim moralimiz çok iyi ve kararlıyız” dediler.

Sıcağa rağmen fabrikanın üç kapısında da kararlı bir şekilde beklediklerini dile getiren işçiler, şöyle devam etti: “Süreç uzamadan bu işin çözülmesini istiyoruz. Çünkü süreç uzadıkça iki tarafta huzursuz oluyor. Ama bizim bu birlik ve beraberliğimiz huzursuzluğu huzura çeviriyor. Huzursuz olanlar daha fazla inat etmesinler ve taleplerimizi dinlesinler. Destek ziyaretlerinin sürmesini istiyoruz. Bizi yalnız bırakmayan bütün işçi dostlarına teşekkür ediyoruz.” (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

MLKP'li Çağdaş, Menbic operasyonunda hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Laiklik ve barış için Madımak’ta olacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...