26 Haziran 2016 09:19

Diyarbakır'da 'Lice'ye ses ver' eylemi

Diyarbakır'da Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri Lice'deki askeri operasyonlara dikkat çekmek için eylem yaptı.

Paylaş

Diyarbakır'da Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri Lice'deki askeri operasyonlara dikkat çekmek için AZC Plaza önünde eylem yaptı.

Platform adına açıklamayı yapan Kamuran Taş,  "Lice’nin AKP medyası eliyle hedef gösterildiğine" dikkat çekerek "Lice'de yapılan operasyonlarda köylerin yakılıp yıkılarak doğanın tahrip edildiğini, bu yıkımın 90'lı yılları aşan bir tahribata sebep olacağını böylelikle bölgenin insansızlaştırılacağını" vurguladı.

Taş bölgede yürütülen operasyonların kutuplaşmayı arttıracağını ifade ederek  ‘’Vurmakla, kırmakla ve yakıp-yıkmakla Kürt sorununun çözülemeyeceğini, gelmiş geçmiş tüm iktidarlar, kuvvet komutanları ve bilim insanları her fırsatta dillendirmiştir, dillendiriyorlar’’ dedi.

Güvenlikçi politikaların geçmişte olduğu gibi bugün de çözüm getirmeyeceğini söyleyen Taş ‘’Ellerin karşılıklı olarak tetikten çekilip sorunun siyasi zemine çekilerek, çözümün karşılıklı müzakere ile olacağını’’ belirtti.

Taş ayrıca savaşın tüm kesimleri etkileyeceğinin altını çizerek kamuoyunu savaş politikalarına karşı duyarlı olmaya, barış ve müzakere çağrısı yapmaya davet etti.

Eylem yapılan açıklamanın ardından sona erdi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Farklı dillerde barış konseri

SONRAKİ HABER

MLKP'li Çağdaş, Menbic operasyonunda hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...