24 Haziran 2016 17:29

Lice'de gözaltına alınan 80 kişi karakola götürüldü

Lice'de askeri operasyonları protesto etmek için bölgeye gitmek isteyen 80 kişi, Abalı Jandarma Karakolu'na götürüldü.

Paylaş

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde askeri operasyonları protesto etmek için bölgeyeye gitmek isteyen ve aralarında Silvan ve Dicle belediye eş başkanları ile Diyarbakır DBP, HDP il yöneticilerinin de bulunduğu 80'e yakın kişi, "Güvenlik bölgeyi ihlal" ettikleri gerekçesiyle Lice İlçe Jandarma Karakoluna götürüldü.

Lice-Bingöl arasında kalan Hedik ve Xosor köylerinde kalan yurttaşların DBP ve HDP Diyarbakır il örgütlerini arayıp köyde can güvenliklerinin olmadığını ve askerler tarafından tehdit ettiklerini iletmesi üzerine yola çıkan belediye eş başkanları, HDP ve DBP yöneticileri, askerlerce durduruldu. 3 arama noktasından geçtikten sonra 4'üncü arama noktasında asker ve korucular tarafından durdurulan grup, saatlerdir yolda bekletiliyor. GBT kontrollerinin ardından gruba araçlarda beklemeleri gerektiğini belirten askerler, Diyarbakır'dan gelecek askeri araçlarla gözaltı işlemi yapacaklarını ilettiklerini söyledi.

Gözaltına alınan 80 kişi, zırhlı araçlara bindirilip Lice İlçe Jandarma Karakoluna götürüldü.

'KÖYLÜLERİN ÇAĞRISI ÜZERİNE BÖLGEYE GİTTİK'

DİHA'nın telefonla görüştüğü Silvan Belediyesi Eş Başkanı Zuhal Tekiner, askeri araçları beklediklerini söyledi. Köylülerin kendilerine can güvenliği olmadığını aktardıkları için yola çıktıklarını dile getiren Tekiner, burada hukuksuz bir şekilde beklettiklerini ve gözaltına almak istediklerini söyledi.
Bekletilenler arasında olan bir yurttaş da askerlerin kendilerini tehdit ettiğini ve can güvenliklerinin olmadığını aktardı.
Gruptakiler, askerler tarafından Lice İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüleceklerini aktardılar. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Barış Bloku, Fincancı için cezaevi önünde açıklama yaptı

SONRAKİ HABER

Urfa’da 6 kişi serinlemek isterken boğuldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...