25 Haziran 2016 00:56

Elazığ’da parklar imara açılıyor!

Elazığ’da belediyenin hazırladığı Revizyon İmar Planı ile şehir merkezindeki bazı mahallelerde park ve yeşil alanların konut alanlarına dönüştürülecek

Paylaş

Erhan KURUL
Ali YURDAKUL
Elazığ

Elazığ’da belediye tarafından hazırlanan Revizyon İmar Planı ile şehir merkezindeki bazı mahallelerde park ve yeşil alanların konut alanlarına dönüştürülmesi çalışmaları başladı. Elazığ’da yeşil alanların ve parkların eksikliği olduğunu söyleyen Elazığ Stratejik Araştırmalar Derneği ( ELSAD) Başkanı Murat Erdoğan, park alanlarının imara açılması kararının belediyede onaylandığını söyledi. Elazığ Belediyesi önünde basın açıklaması da yapan Erdoğan, İmar Revizyon Planı ile küçük arsa sahiplerinin zarara uğradığını zengin ve güçlünün ise rant sağlandığını belirtti. Gazetemize konuşan Erdoğan, karara tepki göstererek, “Halkımız için çok önemli bir konu. Mahalle sakinlerinin spor yaptığı, çocukların oynadığı, yaşlıların dinlendiği, halkın yeşil alan ile buluşup nefes aldığı yaşam alanları ortadan kaldırılmak isteniyor.” dedi.

Elazığ merkez mahallelerinde yaklaşık 35 tane konut alanına dönüştürülen park olduğunu söyleyen Erdoğan “ Ayrıca eski planda park ve yeşil alan olup da kullanıma açılmadan konuta dönüştürülenler ile bu sayı daha da fazladır” diye ifade etti. Öte yandan ELSAD başkanı Murat Erdoğan ve Göllübağ  Mahallesi muhtarı Selahattin Dabakoğlu itiraz dilekçelerini belediyeye sundu.

İTİRAZ DİLEKÇESİ VERİLDİ

Herkesin ihtiyacı olan yeşil alan ve parkların, belediyeye gelir getirecek diye ya da parkları site içerisine yapacağız diye konut alanına dönüştürülüp arsa olarak satılmasının kabul edilemeyecek olduğunu belirten Erdoğan, bu uygulamanın sosyal belediyecilik anlayışına aykırı olduğunu dile getirdi. Elazığ halkına ve mahalle muhtarlarına çağrıda bulunan Erdoğan, yaşam alanlarının korunması için hukuki olarak itirazda bulunabileceklerini belirtti.

İmar revizyonu kapsamında konuta dönüştürüleceği iddia edilen bir yer de Rüstem Paşa Mahallesinde Yücel İlkokulu bitişiğindeki 1500 metrekare park alanı. Görüştüğümüz mahalle muhtarı Yusuf Gül, mahallede bulunan çocuk parkının konuta dönüştürülmesini istemediklerini ve bu konu ile ilgili olarak itiraz dilekçesini verdiğini söyledi.

Konu ile ilgili olarak telefonla görüştüğümüz Elazığ Belediyesi Etüt Proje Müdürlüğündeki ismini vermek istemeyen bir yönetici ise itiraz dilekçeleri verilmesine rağmen bu durum hakkında herhangi bir karar alınmadığını böyle bir kararın ancak mahkemelerce alınabileceğini söyledi.

ÖNCEKİ HABER

Devletin istihbarat bilgisi delil sayılmadı

SONRAKİ HABER

Şebnem Hoca’yı tutuklamakta geç bile kaldınız!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa