24 Haziran 2016 15:19

Yüksekova'da Selahattin Demirtaş'a coşkulu karşılama

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu HDP heyeti, Yüksekova halkı tarafından slogan ve alkışlarla karşılandı.

Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP Van Milletvekili Lezgin Botan ve Ağrı Belediye Eşbaşkanı Sırrı Sakık'ın da aralarında bulunduğu HDP heyeti, Hakkari'nin Yüksekova ilçesine gitti. 

Heyet, HDP Milletvekili Abdullah Zeydan, Belediye eşbaşkan vekilleri, DBP ve HDP'li parti yöneticilerinin de aralarında bulunduğu yüzlerce kişi tarafından, çarşı girişinde coşkulu bir şekilde karşılandı. 

Heyet daha sonra "Baskılar bizi yıldıramaz", "Bijî berxwedana Geverê", "Şehid namirin", "Direne direne kazanacağız" ve "Bijî serok Apo" sloganları eşliğinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Çarşı merkezi zırhlı araçlar ve özel hareket timleri tarafından ablukaya alındı.

Gittikçe artan kitle sloganlar ile çarşı merkezini ablukaya alan polisleri ıslıklar ile protesto etti. Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu heyet daha sonra çatışmaların yoğun yaşandığı Cumhuriyet Mahallesi'nde bir takım incelemelerde bulundu. Özellikle kadınların göz yaşlarını tutamadığı mahallede de sık sık "Direne direne kazanacağız" ve "Şehid namirin" sloganları atıldı. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Asım Can Gündüz yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Maden işçileri eyleme hazırlanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...