24 Haziran 2016 14:39

Dubai’de ramazanda gündüzleri de içki satılabilecek

Dubai, ramazan ayında gündüzleri uyguladığı alkol yasağını hafifletti.

Paylaş

Dubai, ramazan ayında gündüzleri uyguladığı alkol yasağını hafifletti. Önceden ramazanda oruç zamanında alkollü içki tüketimi ve satışı yasakken, yayınlanan bir kararla, gün boyunca alkol satışı ve tüketimi serbest kaldı. Bu karar öncesinde ramazan döneminde alkollü içki satışı sadece geceleri gerçekleşirken şimdi gündüzleri de talep olduğu sürece satış yapılabilecek.

Dubai Turizm ve Ticari Pazarlama Ofisi; bar ve otel yöneticilerine durumu açıklayan bir bildiri gönderdi. Bildiride otellerin ramazan ayı boyunca saat sınırlaması olmadan alkol satışı yapabilecekleri açıklandı.

Departman aynı zamanda turistlerin ramazan ayı boyunca kurallara saygılı davranmasını da istedi. ‘Kültürel hassasiyetler’den bahseden ve ramazan boyunca 1 milyon civarında turistin şehre geldiğini açıklayan turizm ofisi, bütün turistlerden ramazana ve kurallara karşı saygılı olmalarını beklediklerini belirtti.

2014’te yapılan bir araştırmaya göre Birleşik Arap Emirlikleri’nde 67,2 milyon litre bira ve 20 milyon litre distile (alkol oranı yüksek) içki tüketildi. 2019’da ise bu sayının, 91,2 milyon litre bira ve 27 milyon litre distile içkiye yükselmesi bekleniyor. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Şili’de binlerce öğrenci yürüdü, polis eyleme saldırdı

SONRAKİ HABER

Vücut öldükten sonra 'canlanan' genler bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...