24 Haziran 2016 14:26

'Barışın sesi susturulamaz, hakikatin üstü örtülemez!'

Barış Bloku yaptığı yazılı açıklama ile katılan Şebnem Korur Fincancı, Erol Önderoğlu ve Ahmet Nesin’in tutuklanmasını kınadı

Paylaş

Barış Bloku yaptığı yazılı açıklama ile katılan Şebnem Korur Fincancı, Erol Önderoğlu ve Ahmet Nesin’in tutuklanmasını kınadı

Barış Bloku’nun açıklaması şöyle:

“Nöbetçi yayın yönetmeni” kampanyasına destek amacıyla katılan Şebnem Korur Fincancı, Erol Önderoğlu ve Ahmet Nesin… tutuklandı. 

Hakkında onlarca soruşturma ve dava açılan Özgür Gündem gazetesiyle dayanışmak için başlatılan kampanyaya 44 kişi katılmış, 37’si hakkında soruşturma açılmıştı. Kampanyaya destek vermek, halkın haber alma hakkını savunmaktı aynı zamanda. Savaşın hakikatine ışık tutan, Kürt illerinde abluka altına alınarak gerçekleştirilen yıkımı, kıyımı gören, gösteren her kim ise terörist ilan edildi, suçlu ilan edildi. Alınan kararların, uygulamaya konulan cezaların siyasi olduğunu biliyoruz, bu nedenle hukuktan söz edemeyeceğiz burada.

Gazetecilerin suçu büyük, suç aletleri etkili! Cinayetleri gören gözleri, yazacak cesur kalemleri var. Bu nedenle susturulmaları, hapse atılmaları gerekiyordu! Tutuklu yargılanmalarından, sadece özgürlüklerinin haksız yere ellerinden alınmasından değil, cezaevlerindeki ortam açısından da endişeliyiz. Çünkü ülkenin birçok yeri gibi ceza ve tutukevleri de yangın yeri gibi. Tutuklu ve hükümlü yurttaşlar en temel insan haklarından mahrum koşullarda, adeta işkence altında yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. Şakran Cezaevi’nde 60 yaşındaki bir mahkûmun kaburgaları gardiyanlarca kırılıp kafatasında çatlaklar açıldı. Bu uygulamalar 12 Eylül’ün Diyarbakır ve Mamak cezaevlerinden farksızdır. Cezaevlerinde onurları için açlık grevine yatan mahkûmların sesleri bile duyulmuyor. Bu suçların da tanıkları olarak buradayız. 

Savaştan beslenen iktidarın, attığı savaş naralarının dışında bir sese tahammülü yok. 
Direniş ve dayanışmayla görünür olan gerçekler karşısında korku içinde daha da saldırganlaşıyor; ablukasını genişletmeye, baskıyla susturmaya, aklınca yalnızlaştırmaya çalışıyor. 

Ancak biz bilerek isteyerek çıkarılan ve her tür hak ve hukuk hiçe sayılarak sürdürülen savaşın tanıklarıyız. Susmayacak, hakikatleri söylemekten asla vazgeçmeyeceğiz.

Arkadaşlarımızın ellerine vurulan kelepçeler bizim ellerimizi birleştirdi. Omuz omuza kuracağımız barikatı aşamayacaksınız. Çünkü barış içinde onurlu bir yaşam hayalimiz var bizim. “Çöktürme” planlarınız boşa çıkacak. 

Biat etmeyeceğiz ve asla boyun eğmeyeceğiz. 

İşiniz bundan sonra daha da zor olacak. 

Şimdi, elinizdeki direktifleri, emirleri, vatan hamasetini, bu yollarla alınmış mahkeme kararlarını yavaşça yere bırakın ve teslim olun insanlığa, barışa ve evrensel kardeşliğe... “Tutuklanmanız için bir engel yoktur.” (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Ankara’da ağaç düşmanları iş başında

SONRAKİ HABER

Şili’de binlerce öğrenci yürüdü, polis eyleme saldırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa