24 Haziran 2016 12:37

Alevilerin kutsal ziyaret alanı satışa çıkarıldı

Kayseri Sarız'a bağlı Çağşak Köyü’nde Alevilerin kutsal ziyaret alanı olan Çağşak Köyü Ziyaret Alanı, Sarız Belediyesi tarafından satışa çıkarıldı.

Paylaş

Mesut TÜRK
Kayseri

Kayseri’nin Sarız ilçesine bağlı Çağşak köyünde Alevi vatandaşların kutsal ziyaret alanı olan Çağşak Köyü Ziyaret Alanı, Sarız Belediyesi tarafından ihale ile satışa çıkarıldı. CHP’li belediyenin bu kararını internet üzerinden öğrenen köylüler karara tepkili.

Bölgede yaşayan insanların inançları gereği kutsal ziyaretler için kullandıkları 12 dönümlük kamu arazisinin ihale ile satışa çıkarılmasının ardından açıklama yapan Çağşak Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği başkanı Derviş Altun, ziyaret alanının bölge halkı için kutsal bir mekan olduğunu ve insanların inançsal değerlerinin göz ardı edildiğini belirtti. Altun, Sarız Belediyesi’nin Çağşak Köylülerinin kutsal değerlerini görmezden geldiğine dikkat çekerek “Çağşak Ziyaret Alanı kutsal ve kamusal bir alandır. Bu alanın özel kişilere satışı kabul edilemez. Biz belediye başkanı ve yetkililerin ziyareti düzenleyip topluma sunmasını beklerken, aksine bizim kutsal alanlarımızı ihaleye açıp değerlerimizi göz ardı ediyorlar. Bu tutumlarını şiddetle kınıyoruz” diye konuştu.

SESSİZ KALMAYACAĞIZ

Belediyenin bu tutumunun sebebini ise Altun şöyle açıkladı; “İlçede şehirleşme arttıkça belediye de insanların kutsal ziyaret ve dinlenme alanlarını gözden çıkarmaya başladı. Muhtarlar ise, tüzel kişilikleri ellerinden alındığı için belediyeye karşı duramıyorlar. Bölge halkıyla beraber bu duruma sessiz kalmayıp karşı duracağız.”

Çağşak Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği adına, tüm bölge halkını ziyaret alanına sahip çıkmaya çağıran Derviş Altun, Sarız Belediye Başkanı ve encümenliğini, Sarız’ın 42 mahalle muhtarını Pazar günü Çağşak Kültür ve Cem Evi’nde düzenleyecekleri toplantıda bir araya gelmeye çağırdı.

ÖNCEKİ HABER

Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yıkılıp AVM yapılacak

SONRAKİ HABER

'Kazım için sokağa şarkı söylüyoruz'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...